(video) Fals și abuz în serviciu: Alte 11 primării argeșene călcate de polițiști!

UPDATE, 9 ianuarie:

Pe lângă perchezițiile efectuate la primăria Valea Mare Pravăţ de către poliţiştii de investigare a criminalităţii economice, alte 11 descinderi au avut loc, pe parcursul zilei de ieri, la administraţiile locale din judeţ. Au fost vizate birourile de contabilitate și achiziție din primăriile Vultureşti, Stâlpeni, Suseni, Rociu, Ştefan cel Mare, Slobozia, Bogaţi, Pietroşani, Nucşoara, Rucăr și Dragoslavele.
În cazul acestora nu vorbim de mandate de percheziție, oamenii legii ridicând documente, în vederea continuării cercetărilor.


În cazul primăriei Valea Mare Pravăț, conform surselor din cadrul instituției, obiectul cercetării a fost reprezentat de achiziția unor bănci. Exista suspeciunea unei achiziții fictive a 30 de bănci.

Update

Potrivit celor mai noi informații, printre instituțiile vizate se numără și Primăria Valea Mare Pravăț din județul nostru. Reamintim că perchezițiile au loc în cadrul  unui dosar penal ce vizează infracțiuni de amenințare, falsificarea de instrumente de plată, abuz în serviciu, fals intelectual, delapidare și instigare la abuz în serviciu.

Instituțiile respective ar fi efectuat plata unor achiziții fictive pentru mărfuri care nu ar fi intrat niciodată în patrimoniul instituției sau plata unor facturi pentru mărfuri supraevaluate, pentru care achiziția era nejustificată, neexistând referate de necesitate sau recepții ale mărfurilor achiziționate.


 

Polițiștii de investigare a criminalității economice fac în această dimineață 102 percheziții domiciliare și pun în aplicare 15 mandate de aducere din 25 de județe precum și în București. Perchezițiile, care au loc și în Argeș, sunt desfășurate la domiciliile unor persoane și la sediile unor societăți comerciale și instituții.

Acțiunea are loc în cadrul unui dosar penal ce vizează infracțiuni de amenințare, falsificarea de instrumente de plată, abuz în serviciu, fals intelectual, delapidare și instigare la abuz în serviciu. Prejudiciul estimat este de 2.000.0000 de euro. Din cercetări a reieșit că mai multe instituții din țară ar fi efectuat plata unor achiziții fictive pentru mărfuri care nu ar fi intrat niciodată în patrimoniul instituției sau plata unor facturi pentru mărfuri supraevaluate, pentru care achiziția era nejustificată, neexistând referate de necesitate sau recepții ale mărfurilor achiziționate. Aceste achiziții ar fi fost făcute de la diferite societăți comerciale care nu au angajați, sunt administrate de aceleași persoane fizice, au sediul social și domiciliul fiscal stabilite la adrese apropiate și care au înregistrat venituri doar din încasări de la stat.

CITEȘTE ȘI ... Doliu la o școală din Pitești! Directoarea și-a pierdut viața

 

Perchezițiile au loc în județele Olt, Vâlcea, Prahova, Dâmbovița, Caraș-Severin, Călărași, Buzău, Ilfov, Brăila, Galați, Gorj, Hunedoara, Timiș, Tulcea, Cluj, Dolj, Alba, Constanța, Brașov, Argeș, Teleorman, Mehedinți, Ialomița, Arad și Giurgiu, precum și în București.

La acțiune participă polițiști din cadrul I.G.P.R. - Direcția de Investigare a Criminalității Economice și inspectoratele de poliție ale județelor Olt, Vâlcea, Prahova, Dâmbovița, Caraș-Severin, Călărași, Buzău, Ilfov, Brăila, Galați, Gorj, Hunedoara, Timiș, Tulcea, Cluj, Dolj, Alba, Constanța, Brașov, Argeș, Teleorman, Mehedinți, Ialomița, Arad și Giurgiu.

Activitățile beneficiază de sprijinul echipelor de intervenție din cadrul serviciilor pentru acțiuni speciale și al Grupării de Jandarmi Mobilă Craiova.