ACUM! DA pentru referendum

Aleșii aprobă în unanimitate ideea președintelui Klaus Iohannis de a se organiza un referendum, prin care poporul să-şi exprime voinţa cu privire la „continuarea luptei împotriva corupţiei şi asigurarea integrităţii funcţiei publice”
La Parlament a fost trimisă scrisoarea președintelui în 24 ianuarie, prin care Klaus Iohannis propunea organizarea referendumului. Românii ar putea fi chemaţi la urne la finalul lunii martie pentru a spune dacă sunt de acord cu ordonanța dar şi cu modificările Codului Penal.

Textul scrisorii:
Bucureşti, 24 ianuarie 2017

Domnului Călin POPESCU-TĂRICEANU Domnului Nicolae-Liviu DRAGNEA
Preşedintele Senatului Preşedintele Camerei Deputaţilor

Stimate Domnule Preşedinte al Senatului,
Stimate Domnule Preşedinte al Camerei Deputaţilor,
În temeiul dispoziţiilor art. 90 din Constituţia României şi al dispoziţiilor art. 2 şi 11 din Legea nr. 3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului, intenţionez să cer poporului să-şi exprime, prin referendum, voinţa suverană cu privire la următoarea problemă de interes naţional:
Continuarea luptei împotriva corupţiei şi asigurarea integrităţii funcţiei publice.
Având în vedere dispoziţiile legale menţionate, consult Parlamentul cu privire la organizarea unui referendum naţional referitor la problema sus-menţionată.
Cu întreaga considerație,

Președintele României,
KLAUS WERNER IOHANNIS

 

Din acest moment este aşteptată mutarea preşedintelui, care trebuie să anunţe data referendumului şi întrebarea pentru care cetăţenii sunt la chemaţi la urne.