ACUM! Șofer profesionist- prins beat la volan! Conducea o dubă plină cu marfă ...

Inconștiență la volan! Un șofer profesionist, din București, care se afla la volanul unei dube încărcată cu profile de aluminiu, a fost depistat de polițiștii Serviciului Rutier Argeș în timp ce conducea sub influența alcoolului. Bărbatul, care potrivit primelor informații se afla în timpul programului de lucru, a fost prins pe DN7, la Drăganu.

În urma verificării cu aparatul etilotest, a reieșit că șoferul a consumat alcool, având 0,66 mg alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost dus la spital pentru recoltarea probelor biologice.

Polițiștii atrag atenția asupra efectelor negative ale consumului de alcool în astfel de cazuri.

„Reamintim faptul că efectele negative ale consumului de alcool sunt certificate, atenţia şi viteza de reacţie fiind afectate semnificativ. În acest fel, riscul de implicare în evenimente rutiere va creşte.
Reamintim sancţiunile prevăzute de Codul Rutier, amenda fiind cuprinsă între 9 şi 20 de puncte amendă (un punct amendă are o valoare de 145 de lei), adică amenda poate fi cuprinsă între 1305 şi 2900 de lei.
De asemenea, în cazul unei valori mai mari de 0,40 mg/l afişată de aparatul de testare a concentraţiei de alcool în aerul expirat, este obligatorie recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, fapta constituind infracţiune ce se pedepseşte cu închisoarea de la 1 la 5 ani sau amendă.
Totodată, indiferent de concentraţia alcoolului, conducătoriilor auto li se va reţine permisul de conducere”, transmite Inspectoratul de Poliție al județului Argeș.