ACUM! Oamenii din Poiana Lacului au ieșit în stradă! Se deplasează echipe de Jandarmi!

UPDATE: 10 jandarmi și două echipaje ale Poliției au ajuns în localitatea Poiana Lacului, unde zeci de persoane au ieșit în stradă.

La protestul de la Poiana Lacului s-au strâns în jur de 50 de localnici, care spun că singura lor șansă ar fi autoritatea locală, mai exact primarul Ion Dumitrache. În plus, localnici învinuiesc și societatea Apă Canal, cea care deține conducta de apă a localității și care este veche de 40 de ani.

CITEȘTE ȘI ... Mioveni - Un fotbalist a leșinat pe teren!

Această conductă asigură apa potabilă în comună și pleacă din cartierul Trivale, din Pitești. Marea problemă este presiune apei și debitul de consum, conducta nefăcând față.

„În acest moment, există un deficit de apă în Moşoaia şi Poiana Lacului. Motivele, în opinia mea, sunt cunoscute, şi nu de ieri, de azi, ci de mai mulţi ani. Principala cauză o constituie o conductă veche, de vreo 30-40 de ani, care nu mai poate face faţă nici din punct de vedere al presiunii, nici din cel al debitului asigurării necesarului de consum. O parte din vină o au şi cetăţenii, care au dezvoltat în zonele respective tot felul de grădini. Încercăm să remediem în măsura posibilităţilor, dar trebuie ştiut de toată lumea că sunt costuri incredibil de mari. Este un paradox acolo: conducta ţine de Regia de Apă a CJ, dar în schimb tot ce înseamnă furnizor de apă, cea care beneficiază de tot ce înseamnă încasări este Regia de Apă a CL. În fiecare vară, din cauza secetei, a instalaţiilor care sunt de mult terminate, se întâmplă astfel de situaţii. Se mai adaugă şi faptul că, în lipsa altor surse, cetăţenii udă grădinile cu apă de la reţeaua publică, deci apă potabilă. Analizăm posibilitatea să vedem dacă ne putem implica şi noi, Consiliul Judeţean”, declara Ion Mânzână, vicepreşedinte al CJ Argeş, acum un an.

Oamenii nu fac scandal, cer doar explicații de la autoritățile competente. Aceștia se plâng că de 7 zile nu au apă potabilă.

Localnicii din Poiana Lacului se confruntă cu această problemă în fiecare vară, de câțiva ani.

Vina este și a localnicilor, care în sezonul cald folosesc resurse importante de apă pentru udatul grădinilor.

CITEȘTE ȘI ... Piteşteanul Adrian Ungur luptă azi pentru finala Comesad BCR Open

Societatea care deține conducta de apă a venit cu soluții, dar oamenii mai au de suferit. 

„Pentru 2014-2020 am prevăzut un proiect pentru reţeaua de apă Trivale-Poiana Lacului, pe care o realizăm cu fonduri europene. Până în martie 2018 se va termina partea de proiectare după care se va organiza licitaţia pentru executarea lucrărilor“, declara în presă Mihail Marinescu, directorul SC Apă Canal 2000.

Oamenii din Poiana Lacului au ieșit la protest.
Aceștia sunt nemulțumiți că primesc apă la zile mari, iar acum au ieșit în stradă pentru a cere autorităților explicații.
Jandarmii se deplasează la fața locului pentru a calma spiritele.