Update: Alertă falsă la 112! Mobilizare pentru găsirea unui bebeluș ...

Update

O glumă proastă a pus pe jar autoritățile după ce printr-un apel la Serviciul Unic de Urgență s-a comunicat faptul că un bebeluș ar fi fost abandonat în fața unei porți, în municipiul Curtea de Argeș.

Ajunși la fața locului, medicii de pe ambulanță au constatat că este vorba despre o păpușă înfășurată într-un material și nicidecum despre un copil.

Cel mai probabil, organele abilitate vor desfășura cercetări, urmând să afle cine a sunat la 112, iar persoana în cauza va fi sancționată.

Recent, amenzile pentru apelurile false la 112 au crescut de cinci ori. Astfel, reamintim că apelarea abuzivă a numărului unic pentru apeluri de urgență 112 sau transmiterea de mesaje abuzive la numărul 113 ori la numărul 114 se sancționează cu amendă de la 500 de lei la 1.000 de lei. De asemenea, alertarea falsă a agențiilor specializate de intervenție este sancționată cu amendă de la 1.500 de lei la 5.000 de lei.
 


 

Caz uluitor la Curtea de Argeș! În urmă cu puțin timp, un apel la 112 anunța că un nou-născut ar fi fost abandonat pe strada Negru Vodă din Curtea de Argeș, chiar în fața unei porți.

La fața locului se deplasează un echipaj medical, dar și polițiștii.

Revenim cu detalii.