ACUM: Intervenție de urgență la Primăria Pitești! Femeie cu stare de rău ...

Update


Potrivit reprezentanților Primăriei Pitești, femeia, în vârstă de 52 de ani, este angajată la Direcția de Taxe și Impozite. Acesteia i s-a făcut rău, ulterior fiind anunțat Serviciul de Ambulanță, care a ajuns la locul solicitării și i-a acordat îngrijiri. A fost transportată la spita, iar în acest moment starea ei este bună.

„O echipă de specialiști de la Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase a inițiat o verificare în acest caz, din primele informații rezultând că starea de rău ar fi fost cauzată de folosirea în exces a unei substanțe pentru dezinfecție. Facem precizarea că doamna în cauză lucrează cu publicul, fiind inspector la unul dintre ghișeele Direcției de Taxe și Impozite, unde afluxul de cetățeni este foarte mare. În contextul actualei epidemii Covid 19, măsurile de prevenție impun folosirea frecventă a substanțelor cu rol dezinfectant, persoanele cu sensibilitate mărită la acestea putând avea relații adverse. Produsul folosit în incinta unității se numește Bionet SP Sanidor și este avizat de Comisia Națională pentru Produse Biocide a Ministerului Sănătății. Dezinfectantul de contact gata preparat, incolor, cu miros aromatizat este utilizat la curățirea și dezinfectarea suprafețelor”, anunță Compartimentul Comunicare al Primăriei Municipiului Pitești.

 


Cu puțin timp în urmă, pompierii au fost solicitați să intervină la Primăria Pitești cu o autospecială CBRN, destinată în cazul accidentelor nucleare, biologice, chimice sau radiologice, după ce o femeie care se afla în interiorul instituției a acuzat o stare de rău.

Potrivit autorităților, este posibil ca femeia să fi avut o reacție adversă în urma dezinfectării spațiilor primăriei. 

În aceste momente pacienta se află într-o ambulanță a SAJ, iar echipajul CBRN face cercetări.

De asemenea, un echipaj SMURD se află la fața locului.