Magazin distrus complet. 20 de butelii scoase din flăcări | Sursa Ta


Incendiu puternic izbucnit la un magazin în satul Cotmeana, comuna Stolnici. La fața locului intervin pompierii argeșeni cu trei autospeciale de stingere.

Din informații și poze putem observa că focul arde generalizat, magazinul  fiind construit din panouri sandvici.

Magazinul ar avea aproximativ 150 mp iar în interior ar fi și niște butelii, anunță ISU Argeș.

----------------------------------------------------------------

 

Update, ora 18:40

Din ultimele informații aflăm că s-a reușit evacuarea a peste 10 butelii, pe timpul când flăcările se manifestau violent.

În aceste momente pompierii sunt încă în interior și sting focarele din diverse părți ale construcției, concomitent cu evacuarea bunurilor la care incendiul nu a ajuns. 

Până în acest moment s-au înregistrat două victime, care au suferit atac de panică, iar ulterior intervenție paramedicilor SMURD nu au necesitat transportul la spital.

 

 

UPDATE, 11 mai:

A fost pericol de explozie în Argeș.


Incendiul care a distrus magazinul din Stolnici a fost lichidat de către pompieri după aproximativ două ore. Intervenția a fost coordonată de către comandamentul Secției de Pompieri Costești, iar la fața locului au ajuns autospeciale de la Punctul de Lucru Stolnici, Secția Costești și Detașamentul Pitești.

Conform purtătorului de cuvânt ISU Argeș, Ionuț Tunaru, militarii au evacuat din magazinul cuprins de flăcări 20 de butelii. Alte două nu au putut fi scoase și s-au degradat din cauza temperaturii.

La debutul incendiului, flăcările atingeau 4 metri înălțime. Focul s-a propagat rapid la produsele de pe rafturi și la aparatura aflată în interiorul construcției de aproximativ 270 mp, constituită din panouri sandwich.

Din fericire, nu au fost înregistrate victime. Două femei au avut nevoie de intervenția paramedicilor SMURD, suferind atac de panică, însă nu au fost transportate la spital.


După o prima evaluare, pompierii spun că focul ar fi pornit de la  o vitrină frigorifică.

”Cauza probabilă de izbucnirea a incendiului este efectul termic al curentului electric, produs la nivelul unui motor electric defect sau suprasolicitat.”

După acest incident, magazinul a fost distrus complet și nu va mai putea funcționa.