Răsturnare de situație! Oierul Dan Petrescu acuză! I-au incendiat ferma

UPDATE

Răsturnare de situație în cazul incendiului de seara trecută, din zona Valea lui Enache. Potrivit ultimelor informații, incendiul a avut loc la ferma cunoscutului oier argeșean Dan Petrescu. Acesta susține că este vorba de o mână criminală, focul fiind pus intenționat. Mai mult decât atât, crescătorul de ovine spune că respectivii ar fi așteptat să fie vânt puternic pentru a da foc fermei:
„Mi-au ars 10.000 de baloți, mi-au dat foc intenționat la 10.000 de baloți! Eu am primit amenințări numai pentru ce am făcut atunci la proteste si tot ce a fost. Am primit tot felul de amenințări, că o să mă lase ei fără oi, o să mă termine. Au venit Poliția, Pompierii, au stat până dimineața. Au scris raport : mână criminală, foc pus intenționat. Unde am ferma, este în câmp, este împrejmuit totul inclusiv de un râu. Este îngrădit”, a declarat Dan Petrescu pentru agrointel.ro.

Oamenii legii au deschis un dosar penal pentru distrugere. Potrivit cercetărilor desfășurate de pompieri, focul a fost pus intenționat.

UPDATE 25 OCTOMBRIE

N-a tinut cont de sfaturile pompierilor, dar nici de avertizarile meteo. Desi vantul sufla cu putere, un argesean a tinut mortis sa isi curete terenul. Evident, flacarile s-au extins cu rapiditate. A fost nevoie de interventia a 8 pompieri cu doua autospeciale cu apa si spumă si de multe ore de muncă.


 Isprava ii apartine unui argesean care a dat foc vegetației uscate. Nu a putut controla flacarile si a sunat dupa ajutor. Din cauza vântului puternic, focul s-a extins cu rapiditate la depozitul in care avea baloți. Aproximativ 5 ore s-au luptat pompierii sa stinga incendiul care a mistuit 30 de tone de plante furajere.

Arde un un depozit de baloți, în zona Valea lui Enache, din comuna Băiculești. Pentru stingerea incendiului au fost solicitati pompierii. La fața locului se deplasează două autospeciale cu apă și spumă de la Detașamentul de Pompieri Curtea de Argeș.

 

 

Foto/ Video: ISU ARGEȘ