VIDEO: Momentul impactului! Ambulanță SMURD aflată în misiune - răsturnată

Update ora 18:00

Potrivit polițiștilor, la volanul autoturismului se afla un bărbat de 63 de ani, din Pitești, care se deplasa din direcția strada Maternității către Trivale. Ambulanța se deplasa dinspre Centru către Bascov la un caz medical, având în funcțiune semnalele acustice și luminoase.

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Argeș au transmis imaginile video surprinse de camera de filmare montată pe ambulanță. În acestea se poate observa momentul impactului.

Conform ISU Argeș, pe tot parcursul deplasării, echipajul SMURD de prim ajutor calificat a avut în funcţiune semnalele luminoase şi sonore.

Potrivit legii, ambulanțele au regim de circulație prioritară „atunci când se deplasează în acţiuni de intervenţie sau în misiuni care au caracter de urgenţă. Pentru a avea prioritate de trecere, aceste autovehicule trebuie să aibă în funcţiune semnalele luminoase şi sonore.”

De asemenea, conducătorii auto ale acestor autovehicule pot  încălca regimul legal de viteză sau alte reguli de circulaţie, „cu excepţia celor care reglementează trecerea la nivel cu calea ferată, atunci când se deplasează în acţiuni de intervenţie sau în misiuni care au caracter de urgenţă.”

Prin urmare, se facilitează deplasarea ambulanțelor numai în în situațiile cu caracter de urgență.

În locul echipajului SMURD a fost la caz, în Găvana, un echipaj SAJ. O femeie de aproximativ 60 de ani, cu fractură la nivelul mâinii drepte, a primit îngrijiri medicale și a fost transportată la spital.

 

Update ora 15:10

Potrivit reprezentanților ISU, nu sunt probleme medicale deosebite. În echipajul SMURD erau trei paramedici și un voluntar, iar în autoturism se aflau un bărbat și o femeie.

Conform ultimelor informații, a existat o victima si din autoturism. Este vorba despre pasagera din dreapta soferului, care a suferit o contuzie toracică. Femeia a fost transportată la spital. 

În ambulanța SMURD se aflau patru persoane, șoferul, 2 paramedici SMURD și un voluntar din programul „Salvator din pasiune". Dintre acestea, trei au fost rănite, necesitând îngrjiri medicale și transportul la spital.

„Cei doi paramedici în vârstă de 33 de ani, unul a suferit un traumatism cranio-cerebral, o contuzie hemitorace stânga, otoragie stânga și suspiciune de fractură la nivelul claviculei stângi, celălalt prezenta un traumatism lombar, iar voluntarul în vârstă de 30 de ani prezenta un traumatism cranio-cerebral, o plagă la nivelul capului și o contuzie lombară stânga”, transmit reprezentanții ISU Argeș.

La fața locului au itintervin  un echipaj cu o autospecială de intervenție, un echipaj SMURD de terapie intensivă mobilă și unul de prim ajutor calificat și un echipaj SAJ.

Momentan, nu s-a putut stabili cine se face vinovat de producerea accidentului, deoarece ambii șoferi susțin că au intrat regulamentar în intersecție. Urmează ca cercetările să stabilească în ce împrejurări a avut loc evenimentul.

Update ora 14:50

Potrivit primelor date, ambulanța SMURD de prim ajutor calificat se deplasa spre o intervenție în momentul în care a fost acroșată de autoturism. Echipajul s-a răsturnat pe partea laterală stângă.

Accidentul a avut loc pe Bulevardul Republicii.

 

Cu puțin timp în urmă, un accident rutier a avut loc în zona ITM, din Pitești. Sunt implicate o mașină și un echipaj SMURD. În urma impactului, ambulanța s-a răsturnat.

Momentan, nu se știe dacă sunt persoane rănite sau dacă echipajul SMURD se afla în timpul unei intervenții.

Traficul rutier este blocat.

Revenim.

 

 

 

Foto Info Trafic Pitești/ Sursa Ta

Video: ISU Argeș