UPDATE: 5 dintre proxeneti, 30 de zile după gratii!

UPDATE ORA 18.51

Cu excepția unuia dintre piteșteni, proxeneții reținuti in urma perchezitiilor de ieri răman in arest pentru 30 de zile. Cel care a scapat de arest, este cercetat sub control judiciar.

Iată decizia instanței :

Admite propunerea formulata de Parchetul de pe lângă ICCJ – DIICOT ST Pitesti. În baza art.226 C.proc.pen. rap la art.223 alin 2 C.proc.pen. dispune arestarea preventivă, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 31.05.2018 până la data de 29.06.2018 inclusiv, a inculpaţilor: 1. Oancea Eduard Romulus zis Ť Bibi ť. 2. Oancea Constantin zis „Mugurel”, fiul lui Ion si Doina-Ligia. 3. Constantinescu Amalia Daniela. 4. Oancea Adonis Cubilias. 5. Cozma Justinian zis „GRASU”. În baza art.275 alin.(3) C.proc.pen. cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia, iar onorariul av.oficiu Pascu Livia Florentina în cuantum de 130 lei, conform împuternicirii avocaţiale nr.1597/31.05.2018 se va avansa din fondurile MJ. Cu drept de contestaţie în 48 de ore de la pronunţare / comunicare. Pronunţată în şedinţa camerei de consiliu astăzi, 31.05.2018 ora 17,10, la Tribunalul Argeş - Secţia Penală.

 

UPDATE ORA 15.07 

50 de persoane au fost conduse ieri la sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Pitești pentru audieri, intr-un dosar de proxenetism. In urma acestora, 6 persoane, toate din Arges, au fost retinute: doi barbati din Leordeni, de 38 si 42 de ani, 3 pitesteni, de 24, 24 si 29 de ani, dar si o femeie, in varsta de 44 de ani, din Pitesti. Dintre retinuti, trei fac parte din Clanul Oancea.

UPDATE ORA 12:10

Dintre cele 50 de persoane conduse la audieri, 18 sunt bănuite de proexenetism, ceilalți fiind citați în calitate de martori. 

În județul Argeș, perchezițiile sunt la clanul Oancea din Leordeni, ajuns în atenția publică în anul 2007, atunci când mai mulți membri ai familiei respective au fost reținuți și condamnați pentru trafic de persoane. Aceștia au reușit să facă averi considerabile după ce au exploatat sexual mai multe tinere.

La acea vreme, s-a dispus sechestru pe bunurile acestora obținute ilegal.  

UPDATE

În județul Argeș sunt efectuate 8 percheziții în Leordeni și Pitești. Se pare că proxeneții aveau bordeluri în afara țării și racolau fete din România. Din primele informații, au fost duse peste 20 de tinere. 

Persoanele bănuite de proxenetism, înrudite între ele, au mai fost cercetate în anul 2007 pentru același tip de fapte. 

De asemenea, perchezițiile se efectuează și în Anglia.

În această dimineață, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești, cu sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română, sub coordonarea D.I.I.C.O.T., desfășoară 15 percheziții domiciliare, la locuințele membrilor unei grupări infracționale, bănuiți de proxenetism. 

Perchezițiile sunt desfășurate în  județele Argeș, Galați, Dolj, Iași, Dâmbovița și Ilfov, la locuințele a 18 persoane bănuite de constituire a unui grup infracțional organizat și proxenetism.

„Acțiunea se desfășoară în cooperare cu autoritățile judiciare din Marea Britanie și cu specialiști din cadrul EUROPOL, în baza unui acord comun de anchetă.


Din cercetări s-a stabilit că, în perioada august 2015 și până în prezent, membrii grupării ar fi înființat și coordonat 10 bordeluri pe teritoriul Marii Britanii, unde ar fi constrâns mai multe tinere să practice prostituția, cu scopul de a obține foloase materiale.


Din activitatea infracțională, cei în cauză ar fi obținut peste 400.000 de lire, pe care ulterior i-ar fi investit în achiziția de autoturisme, construcția sau renovarea unor imobile și în jocuri de noroc. 


50 de persoane vor fi conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Pitești pentru audieri.


La acțiune participă și jandarmi din Argeș, Brăila, Galați, Giurgiu și Dâmbovița.”, se arată în comunicatul de presă.