UPDATE: Iată lista proxeneților, din Curtea de Argeș, ridicați de mascați!

UPDATE 5 Iulie

Cei 19 bărbați reținuți pentru proxenetism au fost duși, astăzi, la Judecătoria Curtea de Argeș. Magistrații vor decide dacă aceștia vor fi arestați prevenit sau judecați în libertate.

 

UPDATE: Vă reamintim că, in această dimineață, în mai multe locatii din Curtea de Argeș și Baiculesti ( Club 69) au avut loc percheziții la persoane bănuite de proxenetism. 24 de indivizi au fost ridicați și, cu puțin timp in urmă, Parchetul de pe lăngă Judecătoria Curtea de Argeș a emis 19 mandate de reținere pentru 24 de ore. Dosarul a fost instrumentat de către procurorul de caz, Cosmin Puiulescu, fost ofițer judiciar la IPJ Argeș. Timp de șase luni s-a lucrat la dosar, cu suport ethnic din partea Direcția Operațiuni Speciale din cadrul IPJ Argeș. Iată lista proxeneților ridicați in această dimineață de mascați: Popescu Marius, Popescu Remus, Moldoveanu Daniel Claudiu, Gheorghe Ilie, Grigorescu Marius, Ghițulete Vasile Iuluis zis Caleașcă, Pristavu Alexandru, Florescu Adrian, Arsenescu Augustin, Cut Robert, Cârje Cristian, Varga Ștefan, Varga Constantin, Bedidic Traian, Baciu Constantin, Ivan george, Nasase vasile, Gojgărea mihai, Anghel ionuț, Gulie petrut, Preda Gheorghe, Boncea Cosmin. În urma perchezițiilor de astăzi, polițiștii au ridicat 27 de autoturisme au fost indisponibilizate și 181.000 de lei, peste 51.000 de euro, peste 2.000 de lire sterline, 1.000 de franci elveţieni, aproximativ 270 de grame de bijuterii precum și alte bunuri.

În această dimineață, în mai multe locatii din Curtea de Argeș și Baiculesti ( Club 69) se desfășoară percheziții la persoane bănuite de proxenetism.

32 de percheziții sunt efectuate  pe raza județului Argeș, și a municipiului București.  25 de persoane sunt bănuite de comiterea infracţiunii de proxenetism.

Conform comunicatului:

”Din cercetări s-a stabilit că, în perioada 2013 – 2017, prin folosirea modului de operare „LOVERBOY”, cei în cauză ar fi racolat peste 40 de tinere pe care le-ar fi determinat să practice prostituția în state ale Uniunii Europene. Pentru îndeplinirea activității infracționale, cei vizați creau aparența unei relații intime cu victimele, cărora le promiteau chiar și întemeierea unei familii, profitând ulterior de vulnerabilitatea emoțională a acestora pentru a le determina să practice prostituția.

Din activitatea infracțională, persoanele vizate ar fi obținut peste 1.000.000 de euro.”

 

La acțiune participă luptători din cadrul Serviciilor de Acțiuni Speciale Argeș, Dâmbovița și Vâlcea și din cadrul Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale - I.G.P.R.