ACUM! Impact între un autobuz Publitrans și 2 mașini

UPDATE, ora 19:15

Conform anchetatorilor, ”un conducator auto de 20 de ani, din Rătești, care conducea un autoturism Ford, ieșind de pe Aleea Anghel Saligni, ar fi efectuat viraj dreapta, pe Bld. Petrochimiștilor spre centru, intrand în coliziune cu un autoturism care se deplasa din sens opus, după care a intrat în coliziune cu un autobuz.”

Evenimentul va fi protocolat ca tamponare, toți conducătorii auto urmând să se prezinte la Biroul Rutier Pitești, pentru întocmirea documentelor de constatare și a eliberării autorizațiilor de reparație auto.


Pentru prevenirea producerii accidentelor de circulaţie pe fondul traficului aglomerat, precum și al condiţiilor meteo nefavorabile, poliţiştii Inspectoratului Județean de Poliție Argeș reamintesc că acestea pot determina apariţia unor blocaje rutiere temporare.


”Păstraţi-vă calmul, nu uitaţi de politeţea rutieră şi nu blocaţi intersecţiile! Nu vă angajaţi în depăşirea de autovehicule fără a avea o bună vizibilitate şi faceţi fiecare manevră în trafic, numai după o temeinică asigurare. 

Totodată, recomandăm conducătorilor auto să se intereseze cu privire la starea meteorologică de pe traseul pe care urmează să îl parcurgă și să își echipeze autovehiculul corespunzător.

De asemenea, pe timpul călătoriei cu autovehiculul, le recomandăm şoferilor să circule cu viteză redusă și să mărească distanţa de siguranţă în mers, pentru a putea evita la timp orice obstacol neprevazut. 

Totodată, nu vă angajați în efectuarea unor manevre riscante, evitați acţionarea bruscă a mecanismului de direcţie şi a sistemului de frânare al autovehiculului, pentru evitarea acvaplanării sau derapajelor necontrolate.

Reamintim că în situaţia conducerii autovehiculelor pe timp de ploaie sau ninsoare, este recomandată utilizarea luminilor de întâlnire inclusiv pe timpul zilei, pentru toate categoriile de drumuri, precum şi a celor de ceaţă, în cazul apariţiei acestui fenomen. Atunci când vizibilitatea în oglinzile retrovizoare ale autovehiculului este redusă, folosirea luminilor de către ceilalţi conducători auto reduce riscul producerii unor accidente pe fondul neasigurării la schimbarea direcţiei de mers.

Conducătorii auto sunt obligați să își echipeze autovehiculele cu anvelope de iarnă atunci când circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheață sau polei, amenda prevăzută de legislația rutieră fiind cuprinsă între 1305 și 2900 de lei. 

Asigurați-vă că instalațiile de degivrare și dezaburire ale autovehiculului funcționează în parametri normali. Pe timpul deplasării, atât parbrizul cât și geamurile laterale ale autovehiculului trebuie menținute curate pentru o mai bună vizibilitate.

În cazul rămânerii în pană, triunghiurile de presemnalizare trebuie aşezate la o distanţă mai mare de autovehicul, decât în condiţii normale.

Pietonii sunt rugaţi să îşi ia toate măsuri de precauţie pentru a fi siguri că sunt observaţi în trafic de către şoferi. Totodată, îi sfătuim să circule doar pe trotuare, traversarea străzii să o facă pe la locurile marcate, la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunt siguri că intenţia lor de a traversa a fost observată de către şoferi!
De asemenea, să nu își obtureze câmpul vizual cu obiecte de vestimentație voluminoase.”

 

 

Traficul este îngreunat în cartierul Prundu din cauza unui accident produs între un autobuz Publitrans și două autoturisme. Din fericire, nu vorbim de victime.

CITEȘTE ȘI ... Vila Florica a devenit Muzeul Naţional "Brătianu"!

Din primele date, se pare că toate persoanele s-au autoevacuat. 

La fața locului intervin polițiștii, pompierii  cu un echipaj cu o autospecială de intervenție și un echipaj SMURD.

 

Foto Info Trafic Pitesti