UPDATE! Doi minori și un tânăr de 19 ani- cercetați! Au furat bunuri în valoare de peste 70.000 lei

UPDATE 6 DECEMBRIE

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung au finalizat cercetările în cazul furturilor din perioada septembrie – noiembrie. 5 persoane au fost reținute de oamenii legii în luna noiembrie. În urma cercetărilor, s-a constatat că doi minori (16 ani) și un tânăr de 19 ani, toți din Bascov, au furat din locuințe, mașini și societăți comerciale.

Reamintim că aceștia au sustras bunuri în valoare de 70 000 lei, iar pentru probarea activității, pe 12 noiembrie au fost efectuate 13 percheziții domiciliare în mai multe localități din județul Argeș.

În urma percheziţiilor au fost recuperate bunuri a căror valoare totală depăşeşte 40.000 de lei.

Dosarul a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung, cu propunere de emitere a rechizitoriului și trimitere în judecată.

UPDATE 13 noiembrie:

Două autoturisme, motounelte, unelte și scule electrice, laptopuri, telefoane mobile și alte produse electrice și electronice, biciclete, animale și un cazan din aramă au fost identificate de polițiștii Poliției Municipiului Câmpulung în urma perchezițiilor de ieri.

Cinci persoane bănuite de furt calificat au fost reținute.

Conform comunicatului ”Zece persoane au fost conduse la sediul Poliției Municipiului Câmpulung pentru audieri.
De asemenea, polițiștii au identificat 17 motounelte, 38 unelte și scule electrice, 5 laptopuri, 18 telefoane mobile și alte produse electrice și electronice, un cazan din aramă, 4 biciclete, mai multe animale susceptibile a proveni din infracțiuni de furt.
În urma administrării probatoriului cinci persoane, cu vârste cuprinse între 19 și 46 de ani, bănuite de săvârșirea mai multor infracțiuni de furt calificat, au fost reținute pe bază de ordonanță pentru 24 de ore.”

UPDATE ORA 12:30

Două dintre persoanele bănuite au fost aduse la audieri, urmând ca în curând să ajungă și celelalte.

UPDATE ORA 08:30

Patru percheziții au loc în Pitești, alte patru în Bascov și câte una în Ștefănești și Albota.

La această oră, polițiștii polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung și a secțiilor de poliție rurală arondate, împreună cu luptători ai Serviciului Acțiuni Speciale Argeș, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung, efectuează 13 percheziții domiciliare, pe raza municipiului Piteşti, a oraşului Ştefăneşti şi a comunelor Albota şi Bascov, la locuințele a 10 persoane bănuite de săvârșirea de infracțiuni de furt calificat.
 
Din cercetări, polițiștii au stabilit că, în perioada septembrie – noiembrie, cei în cauză ar fi sustras diverse bunuri din locuinţe, societăţi comerciale şi autoturisme.
 
Prejudiciul estimat se ridică la aproximativ 70.000 de lei.
Acțiunea beneficiază de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul IGPR și al Unității Centrale de Analiza Informațiilor.