Update: Ploile fac ravagii! 25 de gospodării - sub ape (VIDEO)

UPDATE

Pompierii au acționat, în urmă cu puțin timp, în localitatea Beleti, acolo unde străzile, dar și curțile locuitorilor au fost afectate. Aproximativ 25 de gospodării au fost afectate.

Salvatorii au acționat cu un buldoescavator pentru a dirija apa în altă direcție.

Reamintim că până miercuri, la ora 03:00, este în vigoare un cod galben de vreme rea în Argeș.

 

În urma cantităților mari de precipitații din ultimele ore, în județul Argeș s-au produs scurgeri importante pe versanți și au fost reactivați torenți, apa acumulându-se în zonele joase. 

În aceste momente, personalul Sistemului de Gospodărire a Apelor Argeș – Vedea acționează pe pârâul Budeasa Mică, în comuna Budeasa, pentru stoparea unei eroziuni a malului. Se fac lucrări de protecție a malului afectat, cu ajutorul unui excavator cu braț lung, pe o lungime de aproximativ 100 de metri. În imediata apropiere se află aproximativ 10 gospodării care ar putea fi afectate. 

Totodată, ABAAV Argeș anunță că în următoarele ore, debitele râurilor din bazinul hidrografic Argeș - Vedea vor fi în creştere din cauza precipitațiilor: 

„În continuare sunt posibile scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri, cu posibile depășiri ale COTELOR DE APĂRARE, ca urmare a  precipitaţiilor prevăzute sub formă de aversă, izolat mai însemnate cantitativ”, transmit reprezentanții ABA Argeș-Vedea.

ABA Argeș- Vedea anunță că este activat Centrul Operativ pentru Situatii de Urgență menținându-se măsurile permanenței personalului de tură și operativ la sediile ABAAV, SGA si SHI și a colectarii datelor de la stațiile hidrometrice în ritm dublat. Se continuă monitorizare cursurilor de apă vizate de avertizările hidrologice în vigoare și intervenţia cu utilajele din dotare acolo unde situația o impune.

 

 

 

Foto/ video: ISU Argeș