Șerban Valeca, prima ieșire publică: O să aflu cine l-a adus pe Braia!

UPDATE 19 februarie

În urma situației de criză de la nivelul PSD Argeș, prima luare de poziție publică a președintelui Șerban Valeca a fost aseară, târziu, în cadrul emisiunii moderată de Marilena Barață la Curier TV. Liderul formațiunii a început prin a explica faptul că a participat în timpul după amiezii (când a avut loc avalanșa de demisii) la o ședință a Asociației Comunelor din România și că ulterior s-a updatat cu cele întâmplate la nivelul filialei Pitești. Mai departe, Șerban Valeca a detaliat despre contextul acestui uriaș scandal urmatoarele:

”Eu l-am susținut pe Lucretiu Tudor până în ultima clipă. Inclusiv joi. Eu nu pot să fac însă decât niște recomandări pentru anumiți colegi pe care îi cunosc. L-am apreciat foarte mult, l-am recomandat de două ori și a condus Finanțele Publice Argeș. A treia oară... Nu am reușit să aflu astăzi care au fost motivele și care a fost procedura. Se pare că noua șefă de la ANAF a făcut niște comisii...Nu știu dacă au fost diverse motive băgate în față, dar cert este că eu am susținut până în ultimul moment propunerea organizației Argeș. Mai mult eu nu pot face, pentru că intrăm în alte discuții de legalitate. 


Pe domnul Braia nu l-am văzut de cel puțin 5 ani. Dânsul a fost membru în organizația noastră. Nu știu cum a apărut așa, din senin, dar o sa aflu. Zilele astea o să aflu. Nu am avut timp să sap astăzi, că nu e ușor de aflat, dar o să aflu! Problema nu este însă cum a ajuns domnul Braia (cel puțin nu problema de fond), ci faptul că o  parte din colegi au înțeles că se iau și decizii peste capul nostru. Ce m-a durut cel mai mult a fost faptul că unii din ei consideră că eu nu am susținut propunerea organizației. Eu, dacă aveam ceva de spus, le spuneam lor în față. Dar nu am avut niciun motiv de reproș! Nci măcar 1 % pentru activitatea pe care a depus-o. Am și verificat. Crescuseră încasările în ultimul an cât a condus el Finanțele. Deci, avusese activitate profesională foarte bună.

Noi trebuie să înțelegem un lucru. În afară de funcțiile politice, de parlamentari, ministri, secretari de stat, restul nu sunt funcții politice. Așa este legislația românească. Și atunci, aceste instituții, că sunt Ministere, că sunt Agenții cum este ANAF-ul, au propriile lor reguli.


Întâmplător astăzi, opt colegi din Senat mi-au povestit că în opt județe s-a întâmplat același lucru. Eu i-am rugat pe colegi să nu se pripească, să aibă răbdare pentru că nu fac decât să scadă valoarea organizației pentru nu din aceste lucruri ne dovedim noi valoarea.

Tonul meu de joi a fost ca reacție la niște ieșiri prea tinerești. Era a patra ieșire și nu mai puteau să o suport în spațiul public. Am suportat tot felul de ieșiri ale colegilor, dar nici eu nu mai pot să le duc pe toate în momentul în care nu sunt de vină și eu sunt acuzat. Orice om greșește, dar de neloialitate nu ma pot acuza niciodată. Și asta m-a deranjat cel mai mult.”    

 

 

 

Răzmeriță totală! Liderii PSD Pitești se rup de județ în semn de solidaritate

 

UPDATE ORA 19:50

Alți doi consilieri locali au demisionat din funcțiile județene. Este vorba de Matei Ion și Ionuț Popescu.

UPDATE ORA 19:30

Cătălin Rădulescu a anunțat, de asemenea, că își dă demisia din funcția de vicepreședinte PSD Argeș. 

UPDATE ORA 19:15

Lista demisiilor continuă. Printre cei care și-au anunțat renunțarea la funcțiile din organizație se numără Mario Păun și președintele TSD Pitești, consilierul local Cătălin Costescu. 

De asemenea, Sebastian Tudor (tatăl lui Lucrețiu Tudor) a demisionat din funcția de președinte al Comisiei de Etică a PSD Argeș.

În ciuda acestui val de demisii, foarte mulți dintre cei prezenți în sală îi cer președintelui Cristian Gentea să revină asupra deciziei sale și să își retragă demisia depusă azi de dimineață. Aceștia susțin că sunt de acord cu poziția lui Gentea, că sunt la fel de deranjați de modul în care s-a procedat în cazul directorului de la Finanțe, dar ca renunțarea la funcțiile câștigate în partid nu reprezintă o soluție. 


În sală nu este prezent niciun membru al conducerii județene, iar singurul parlamentar care ia parte la sedință și care de altfel a luat și cuvântul este Cătălin Rădulescu.


 

Update ORA 18:15

La ședința la care participă câteva sute de persoane, așa cum era de anticipat, și-au mai anunțat demisia și alți membrii cunoscuți ai organizației din Pitești, printre care viceprimarul Sorin Apostoliceanu și una dintre cele mai vechi reprezentante ale femeilor social-democrate, Tatiana Preduț.

De asemenea, informația conform căreia peste 20 de tineri ai PSD, care au diferite funcții la nivelul organizației, ar urma să demisioneze în semn de protest, pare să se confirme, cel puțin la începutul acestei sedințe.

Revenim cu detalii.
 

Începe o sedință furtunoasă a PSD, organizația Pitești. După ce în această dimineață, președintele organizației și-a dat demisia din funcțiile deținute la nivel județean, motivând că nu mai poate lucra în aceeași echipă cu liderul Șerban Valeca (pe care îl acuză de individualism și dezinteres față de dorințele și mandatele date de organizație), mai multe persoane și-au anunțat la rândul lor intenția de a se rupe de conducerea județeană.

Reamintim că motivul îl reprezintă incapacitatea județului de a susține continuarea mandatului lui Lucrețiu Tudor la Finanțele Publice Argeș. Vineri, deși fusese susținut de tot partidul, Lucrețiu Tudor a fost înlocuit, în urma unor jocuri de culise din București, cu Dumitru Braia, adus înapoi de la Teleorman după aproape 10 ani.

Cristian Gentea, șeful PSD Pitești a anunțat că demisionează de la județ în semn de prostest. În această după amiază, sedința organizată de filiala sa urmează sa tranșeze relația celei mai puternice organizații politice din județ cu PSD-ul.

Vă ținem la curent cu evoluția evenimentului.