ACUM! Directorii de la Pediatrie au demisionat!
În urmă cu puţin timp, managerul Spitalului de Pediatrie Pitești, dr. Vasile Stan și directorul medical, dr. Dana Toader și-au depus demisiile din funcțiile de conducere pe care le ocupau. Printr-un comunicat transmis de biroul de presă al CJ Argeş, preşedintele Dan Manu a declarat: "Le mulțumesc pentru întreaga activitate domnului doctor Vasile Stan și doamnei doctor Dana Toader. Înțeleg motivele personale pentru care s-au hotărât să nu mai rămână la conducerea Spitalului de Pediatrie Pitești, cu totul special îl înțeleg pe domnul doctor Vasile Stan. Urmează ca la începutul săptămânii viitoare să decidem pe cine delegăm la conducerea spitalului, până la ocuparea prin concurs a celor două posturi de conducere” - a precizat președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu.
 
În ultimele luni, Pediatria de la Piteşti a fost în centrul a numeroase scandaluri, cel mai celebru fiind cel al bebeluşilor infectaţi cu o bacterie misterioasă. La vremea respectivă, moartea a trei bebeluşi din Argeş a declanşat o isterie naţională, iar lipsurile de la spitalul de copii din Piteşti au devenit subiect naţional de ştiri. Mai mult, criza bebeluşilor l-a adus la Pediatrie chiar pe primul-ministru Dacian Cioloş şi pe şeful Ministerului Sănătăţii. Deşi săptămâni întregi opinia publică a cerut demisia conducerii unităţii medicale, directorii nu au renunţat atunci la funcţii. Au făcut-o, iată, acum, la câteva săptămâni după schimbarea conducerii judeţului. Momentul ales, dar şi lipsa unor explicaţii clare au dat deja naştere la speculaţii privind motivele demisiei medicilor Stan şi Toader, speculaţii conform cărora decizia celor doi ar fi de natură politică, aceştia fiind puşi în conducerea Pediatriei de fosta conducere a Consiliului Judeţean.
 
Conform primelor informaţii, se pare că cea care va prelua temporar conducerea spitalului de copii este Tatiana Eftime, consilier juridic în aparatul CJ Argeş, fost director la Protecţia Copilului, fost secretar al judeţului pe vremea preşedintelui Mihăilescu şi PSD-istă cu state vechi.