UPDATE: VIDEO! MINORA ȘI ÎNVĂȚĂTORUL ACUZAȚI DE PROXENETISM -CERCETAȚI ÎN LIBERTATE

UPDATE: Cei trei au fost eliberați sub control judiciar urmând să fie cercetați în stare de libertate. 

UPDATE: Profesorul, adolescenta de 17 ani și încă un bărbat au fost reținuți de polițiști pentru 24 de ore și urmează a fi duși în fața magistaților pentru a primi mandate de arestare pentru 30 de zile. Bărbatul de 70 de ani se află sub control judiciar.

VIDEO: ȘTIRILE PROTV.RO

UPDATE: Conform surselor, o adolescentă de 17 ani se numără printre cei patru suspecți din dosarul privind exploatarea sexuală a unor minore din Câmpulung Muscel. Adolescenta este suspectată că ar fi procurat clienți pentru o minoră care era obligată să se prostitueze.

sursa video: muscel tv

Conform comunicatului DIICOT: ”există suspiciunea că începând cu anul 2015 şi până  în prezent, un număr de 4 suspecţi, unul dintre aceştia fiind cadru didactic la o şcoală generală din comuna Poienarii de Muscel, au racolat 20 de tinere minore, pe care le-au  adăpostit și exploatat sexual atît în locuințe închiriate cât și în locuințele suspecților situate pe raza municipiului Câmpulung, jud. Argeș.”

sursa video: muscel tv

În acest moment, la sediul DIICOT- Serviciul Teritorial Piteşti sunt prezente, în vederea audierii,  un număr de 19  persoane. Suportul de specialitate a fost asigurat de către  Direcţia de Operaţiuni Speciale.

Cei patru suspecți au vârste cuprinse între 17 și 70 de ani, conform unui comunicat transmis de BCCO Pitești.

sursa video: muscel tv

UPDATE

Printre persoanele duse la audieri astăzi de polițiștii argeșeni se numără un profesor respectabil care locuiește în cartierul Grui din Câmpulung Muscel. Se pare că profesorul Popescu Ion a predat la o școală din municipiul Câmpulung, după care a fost mutat la Școala Jugur din Poienarii din Muscel, în urmă cu 12 ani, din cauza alcoolului și a altor probleme pe care bărbatul le avea.

Contactat telefonic, primarul comunei Poienarii de Muscel, Banzea Ion, îl descrie pe profesorul acuzat de proxenetism ca fiind un dascal muncitor și dedicat profesiei sale.

Se bănuiește că profesorul ademenea minore cu sume de bani și le convigea să aducă și alte fetițe virgine pentru a-și satisface poftele. Mai mult decât atât, minorele erau date și altor bărbați contra unor sume de bani. Se pare că unul dintre clienți ar fi un bărbat important dintr-o localitate de lângă Pitești, care și-ar fi închiriat un apartament în Câmpulung, special pentru a-și satisface plăcerile carnale.
Un alt bărbat bănuit de aceleași atrocități se pare că este un domn, în vârstă de 70 de ani, din Câmpulung, destul de cunoscut la rândul său în localitate.
Din primele informații, minorele sunt eleve la LPS Carol 1 și LDG din Câmpulung. Fetele, cu vârste cuprinse între 16 și 18 ani, absentau de multe ori de la școală pentru a se întâlni cu bărbații respectivi în apartamentele acestora, acolo unde întrețineau relații sexuale contra unor sume de bani.

În această dimineață, polițiștii efectuează descinderi în municipiul Câmpulung. Din primele informații, trei bărbați, printre care și un profesor, sunt bănuiți că ar fi exploatat sexual 20 de minore din mai multe licee din Câmpulung.
Persoanele bănuite de exploatare sexuală vor fi duse la audieri.

Sursa foto: MuscelTV