ACUM! Decizie pentru Udrea în dosarul Gala Bute!

Fostul ministru al Dezvoltării Regionale Elena Udrea a avut, astăzi, termen în dosarul Gala Bute.
Aceasta se aștepta să fie achitată pentru că nu crede că poate fi condamnată pe denunţuri mincinoase.
Judecătorii ICCJ au luat decizia de a da încă o pronunțare, pentru data de 13 martie.
Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au cerut miercuri pedepse spre maximul prevăzut de lege pentru inculpaţii din dosarul 'Gala Bute'. Astfel, Elena Udrea ar putea primi 21 de ani de închisoare.


Reamintim că Elena Udrea, fost ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, a fost trimisă în judecată pe 21 aprilie 2015, fiind acuzată de săvârşirea a trei infracţiuni de luare de mită, abuz în serviciu şi tentativă la folosirea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete pentru obţinerea pe nedrept de fonduri europene.

Udrea a stat în arest preventiv în perioada 25 februarie - 7 mai 2015, după care a fost plasată în arest la domiciliu până la data de 16 iunie 2015.
În dosar au mai fost deferiţi justiţiei fostul ministru al Economiei Ion Ariton, fostul preşedinte al FRB, Rudel Obreja, Tudor Breazu - administratorul terenurilor de la Nana deţinute de Elena Udrea, Ştefan Lungu - fost consilier al lui Udrea, Gheorghe Nastasia - fost secretar general în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Ana Maria Topoliceanu - fost director al Companiei Naţionale de Investiţii, Dragoş Marius Botoroagă - administratorul unei firme.

Tudor Breazu şi Rudel Obreja sunt acuzaţi de complicitate la luare de mită, evaziune fiscală, complicitate la luare de mită şi spălare de bani; Gheorghe Nastasia - luare de mită, Ştefan Lungu - complicitate la dare de mită, Ana Maria Topoliceanu - luare de mită, Dragoş Marius Botoroagă - de dare de mită, Ion Ariton - participaţie improprie la abuz în serviciu şi folosire a influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite

”Sunt convinsă că voi fi achitată. Nu poţi să condamni un om când toate actele din dosar sunt împotriva acuzării. Şi domnul Hellvig ar trebui să fie acuzat ca mine dacă nu e bine să promovezi România. Nu am ce să denunţ împotriva lui Traian Băsescu. Nu se întâmpla nimic la Cotroceni.”, a declarat Elena Udrea.