Dan Stroe nu mai are voie să fie primar!

Curtea de Apel Piteşti s-a pronunţat  în legatură cu măsura preventivă care trebuie aplicată in cazul primarului ales al comunei Bradu, 

Dan Stoe. Acesta a fost reţinut saptămăna trecută, după un flagrant, pentru dare de mita, în vederea asigurării majorităţii în Consiliul Local. După ce a stat 24 de ore in arest, Tribunalul Argeş l-a lăsat sub control judiciar, dar, astazi, Curtea de Apel a fost mult mai dură dupa ce procurorii au depus contestaţii.

Astfel, în decizia facută publică acum cateva minute, judecătorii au stabilit ca acceptă propunerea Parchetului şi au majorat drastic interdicţiile pe care Dan Stroe le are. Aceştia au dispus sa fie respectate prevederile art.215 alin.2 lit.b) si e) Cod procedura penala, în sensul în care, dincolo de a nu intra în contact cu denunţătorul, nu are voie nici sa intre în sediul primariei şi nici să exercite FUNCŢIA DE PRIMAR.

Subprefectul Emilian Dragnea a declarat pentru Sursata.ro:

„Dan Stroe nu poate depune jurământul până pe 28 august. Până atunci el se află sub control judiciar pentru 60 de zile, în care i s-au impus mai multe condiții printre care să nu intre în sediul primăriei si să nu exercite funcția de primar. Efectele sunt următoarele: la nivelul primăriei activitatea va continua, Consiliul Local este constituit, însă Florin Frătică trebuie să opteze până pe 15 iulie dacă rămâne primar în funcție sau viceprimar. Dacă i se va închide controlul judiciar pe 28 august și nu se dă o prelungire, Stroe poate depune atunci jurământul, insa, dacă se va prelungi controlul, nu există un termen în care primarul validat să depună jurământul. Prefectura nu poate să-l suspende din mandat pentru că el nu este în mandat, și nici să i se înceteze mandatul pentru că hotărârea nu prevede acest lucru. Nici nu există prevedere în lege să se dea un termen în care primarul trebuie să depună jurământul.”

Vezi în foto decizia Curtii de Apel.

CITEŞTE ŞI... Cum s-a făcut flagrantul primarului din Bradu!