ACUM! Consiliul Local Pitești a refuzat să-i retragă lui Nicolescu titlul de ”Cetățean de onoare”!

În ședința de Consiliu Local Pitești, care se afla în plină desfășurare la acest moment, unu dintre proiectele de pe ordinea de zi reprezintă avizarea retragerii titlului de cetățean de onoare al fostului președinte CJ, Constantin Nicolescu.

Ex-liderul PSD și CJ a obținut acest titlul în urmă cu mai mulți ani, după care a avut o perioadă extrem de dificilă din punct de vedere juridic, fiind în acest moment retras din viața publică și politică. Pe fondul problemelor în Justiție ale lui Constantin Nicolescu, consilierul local PNL, Narcis Sofianu, a inițiat acest proiect de hotărâre în calitate de consilier local, dar plecând de la o propunere a lui Marcel Rădulescu, cunoscut activist de dreapta în viața publică locală.

”Titlul de cetățean de onoare al municipiului Pitești poate fi retras prin hotărâre a consiliului local, cu aplicarea în mod corespunzător a dispozițiilor în următoarele situații:
- persoana a fost condamnată printr-o hotărâre judecătoarească rămasă definitivă”,
se arată în proiectul de hotărâre.


Votul s-a terminat în urmă cu câteva minute, iar rezultatul acestuia a fost acela că hotararea a picat cu 9 pentru si 12 impotriva.


Cornel Ionică a declarat: ”Consider total inadecvat acest proiect. Fiind vorba de domnul Nicolescu care a făcut foarte multe pentru judetul Argeș cred ca proiectul este inadecvat.
Se poate retrage, dar nu a făcut crime împotriva umanității să facem acest lucru.”


Constantin Nicolescu a primit titlul de „Cetăţean de onoare” la ediţia din 2009 a Zilelor Municipiului, titlu conferit, aşa cum se arată în hotărârea de atunci, pentru contribuţia la dezvoltarea industriei automobilului românesc și deosebita susţinere și promovare a municipiului Pitești în ţară și în lume. La acel moment, au mai primit această distincţie Francois Fourmont, pe atunci director Dacia.