Conducerea CJ Argeș a anunţat programul Sărbătorilor Argeșului și Muscelului!

Conducerea CJ Argeș a anunțat programul Sărbătorilor Argeșului și Muscelului! Vezi ce modificări au fost aduse in cea de-a X-a ediție a evenimentului! 

În aceste momente, la Muzeul Golești, conducerea Consiliului Județean a anunțat programul Sărbătorilor Argeșului și Muscelului de anul acesta. Echipa care s-a ocupat de organizarea celei de-a X-a ediții a evenimentului, a venit anul acesta cu o schimbare de identitate vizuală înlocuind imaginea care, în edițiile trecute, fusese emblema sărbătorilor. 

Sărbătorile Argeșului și Muscelului vor debuta pe data de 10 august, la ora 18:00, cu deschiderea Festivalului Internațional Carpați, în Piața Milea din Pitești. Ca noutate în această ediție pe parcursul celor șase zile ale Festivalului Carpați, în drum spre marile orașe, festivalul se va opri și în alte localități mari ale județului. 

Ultima zi a Sărbătorilor Argeşului şi Muscelului va fi celebrată la Muzeul Goleşti, în alt mod decât pâna acum, prin renunțarea acordării diplomelor de Cetățeni de Onoare și Fii și Fiice ai Argeșului, și decernarea, în locul acestora, de premii copiilor cu rezultate bune la învățătură, din diferite cicluri școlare ( gimnaziu, liceu și facultate). 

Cei care vor participa la închiderea evenimentului de la Golești, vor putea vizita și casele din complexul muzeal, unde vor putea degusta produse specifice fiecărei zone etnografice. 

PROGRAMUL SĂRBĂTORILOR PENTRU ARGEŞ ŞI MUSCEL

10-15 august – FESTIVALUL INTERNAŢIONAL DE FOLCLOR “CARPATI” – ediţia XXXIII-a

  • 10 august, ora 18.00 – Piteşti – Piaţa Vasile Milea
  • 11 august, ora 18.00 – Mioveni – Esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor Dacia
  • 12 august, ora 18.00 – Topoloveni - Esplanada Casei de Cultură "Preot Ion Ionescu"
  • 13 august, ora 18.00 – Câmpulung, Piaţa Primăriei
  • 14 august, ora 18.00 – Curtea de Argeş – Stadionul Municipal
  • 15 august, ora 18.00 – Piteşti – Piaţa Vasile Milea

10 – 14 august  - Tabăta Internaţională de Meşteşuguri Tradiţii Argeşene – ediţia VI-a, Şcoala Populară de Arte şi Meserii Piteşti

12 – 14 august – FESTIVALUL INTERNAŢIONAL DE FANFARE ŞI MAJORETE – ediţia a VII-a – Piteşti

11 şi 13 august – GALA concursurilor „Mugurii folclorului argeşean”, „Gheorghe Popescu-Judeţ” şi Cea mai frumoasă argeşeancă şi cel mai frumos argeşean purtători ai costumelor populare de sărbatoare” – Biblioteca Judeţeană „Dinicu Golescu” Piteşti

13 august – DRACULA BIKE – ediţia VIII-a, concurs de ciclisc montan – Arefu

13 august – DRACULA FEST – ediţia a VIII-a, la Cetatea Poienari, Arefu

3 septembrie – Ziua Fiilor şi Fiicelor Argeşului şi Muscelului – ediţia a X-a – Muzeul Goleşti