(video) Update: Cadavru mumificat în Conacul de la Micești! Ar putea fi vorba despre ...

UPDATE 1 APRILIE

Nu mai este nevoie de necropsie întrucât trupul are peste 50 de ani de când este mumificat, în schimb va fi păstrat la Serviciul de Medicină Legală până când familia va decide unde va fi îngropat.

Preotul din sat s-a oferit să-i pună la dispoziție un loc de veci.

UPDATE ORA 20:00

Se pare că ar fi vorba despre Maria Micescu, mama fostului ministru de Externe și ulterior de Justiție, Istrate Micescu. Reamintim că el este înmormântat alături de cea de-a patra soție, nu în această capelă, ci la biserica din sat.

Proprietatea a fost ulterior naţionalizată de regimul comunist şi transformată în vilă de protocol, aparținându-i lui Nicolae Ceaușescu.

Un localnic a vorbit despre viața lui Istrate Micescu, spunând că fostul ministru a locuit aici înainte să fie arestat de comuniști.

 

UPDATE ORA 18:00

Familia Miceștilor a stăpânit moșiile de la Ciumești și Micești încă din secolul al XVI-lea. Cel mai cunoscut este Istrate Micescu, acesta fiind considerat unul dintre cei mai mari avocați români. De asemenea, a fost ministru de Externe și ulterior al Justiției.

CITEȘTE ȘI ... Tentativă de omor în Argeș! Bărbat înjunghiat


Capela se află în parcul conacului ridicat în perioada interbelică. Aici era îngropată familia lui Istrate Micescu, însă el a fost înmormântat, împreună cu cea de-a patra soție, lângă biserica din sat.

Cadavrul descoperit, astăzi, urmează să fie dus la Serviciul de Medicină Legală. 

UPDATE ORA 16:30

Potrivit ultimelor informații, un copil care se juca prin zona respectivă a făcut o fotografie, surprinzând cadavrul, fără cap. Imaginea a fost găsită de tatăl lui, în telefon. Bărbatul a mers să se convingă că este vorba despre așa ceva. După ce a văzut scena macabră, omul a sunat la Poliție. Criminalistica se află la fața locului. De asemenea, la solicitarea IPJ Argeș, se deplasează o autospecială a Detașamentului Mioveni.

Totodată, conform surselor noastre, cripta ar fi fost la 5 metri adâncime, iar cineva ar fi scos-o în capelă.

Este posibil să fie vorba despre trupul cuiva din familia Micescu, cei care erau proprietarii zonei, inclusiv ai conacului care ulterior a devenit vila lui Ceaușescu. Potrivit legendelor, în anii '40, un mormânt ar fi fost profanat de niște constructori. După grozăvie, bărbații ar fi jucat fotbal cu capul celui scos din mormânt.

În urmă cu puțin timp, un cadavru mumificat al unei persoane a fost găsit într-o capelă de rugăciuni din zona fostei vile a lui Nicolae Ceaușescu (Conacul Boieresc Micescu).

Polițiștii și un echipaj medical se îndreaptă la fața locului.