Copil de 2 ani - salvat de Pompieri din furia apelor! MOMENTE TRAGICE!

Furia apelor a lovit aseară 10 gospodării din comunele Rucăr şi Dâmbovicioara. A fost furtună cumplită, a fost cod galben, iar apa a ajuns la 1 m înalţime raportat la nivelul străzilor, afectând semnificativ casele şi gospodăriile. Multe locuinţe au fost inundate pe fondul precipitaţiilor foarte abundente.
ISU Argeş a intervenit cu15 pompieri militari şi mijloace tehnice - autospeciale, motopompe şi camioane - pentru evacuarea apei din curţile şi locuinţele familiilor afectate. Tot ISU a anunţat că au avut loc două alunecări de teren la Sătic, Dâmbovioara şi Albeştii de Muscel, fiind afectate două drumuri din respectivele localităţi.

În comuna Rucăr au fost salvate două persoane: o mamă și un copil. Femeia a încercat să salveze micuţul de 2 ani urcând la etajul casei, în condiţiile în care partea de jos a imobilului era practic sub ape după nici o jumătate de oră de ploaie. Pompierii au intervenit şi au reuşit să îi salveze pe cei doi.

În comuna Dâmbovicioara au fost salvate, de asemenea, mai multe animale prinse de furia viiturilor.

"Echipajele de pompieri militari și civili au acționat, inclusiv cu buldoexcavatoare, pentru degajarea drumurilor obstrucționate de aluviunile căzute de pe versanți în comuna Dâmbovicioara, pe DC 21 (pe 100 m), DC 22 (10 m) și DJ 730 (500 m).
Și în comuna Albeștii de Muscel, pe DJ 735, s-a reactivat o alunecare de teren.
De asemenea, s-a acționat cu motopompe pentru evacuarea apei din 3 case, 1 beci și 2 curți în comuna Rucăr și 5 curți și 2 beciuri în comuna Dâmbovicioara.
Militarii rămân în continuare la datorie pentru constatarea, limitarea și înlăturarea efectelor fenomenelor meteo și hidro manifestate la nivelul județului.", se arată într-un mesaj transmis de ISU după intervenţia din zona de nord a Argeşului.