Incendiu la mormântul fetiței de 3 ani, care a murit înecată în piscină !

UPDATE, 25 august:

Ieri a fost inmormantată micuța de doar trei ani, care a murit după ce s-a înecat în piscina din curtea locuinței. Sute de persoane au condus-o pe ultimul drum. La mormântul copilei au fost depuse foarte multe coroane, fiind lăsate zeci de lumânări și candele aprinse. De la ele, seara trecută, s-a produs un incendiu la care a ajuns cu autospecială de la pompieri. Flăcările au fost stinse rapid. 

Reamintim că tragedia a avut loc miercuri seara.  Se pare că fetița nu era la piscină cu niște verișori, așa cum s-a afirmat inițial. Copila a fost lăsată în curte cu un verișor de 14 ani, dar băiatul se afla într-un foișor.
Fetița s-a dus spre piscină, a intrat și s-a înecat.
Mama se afla în bucătărie, având vizibilitate spre curtea locuinței, dar preț de câteva secunde nu a fost atentă și când nu a mai văzut-o pe fetiță, a ieșit și a căutat-o. Ultimul loc în care mama și-a căutat copilul a fost piscina.

UPDATE, 23 august:

La Udeni, în comuna Călineşti, timpul s-a oprit în loc pentru familia micuţei Livia, fetiţa de doar trei anişori care s-a stins miercuri seara, înecată în piscina din curtea casei sale.

Copleşiţi de o durere ce nu poate fi descrisă în cuvinte, părinţii şi rudele se pregătesc să îşi ia rămas bun de la Liviuţa, care mâine va fi condusă pe ultimul drum, drumul spre îngeri. 

Între timp, pe paginile de socializare ale familiei şi ale apropiaţilor curg mesajele de condoleanţe. De asemenea, părinţii fetiţei au postat mesaje sfâşietoare.
"Ai plecat, tati meu, si m-ai distrus, m-ai terminat, viata mea! Erai totul pentru mine, fata mea... Tati tau promite ca nu te va lasa singura si va veni lângă tine. Tatiiiii, te iubesc, tatii meu!" - a scris tatăl fetiţei.

 

UPDATE, 22 august:

Polițiștii au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă. Urmează ca părinții să fie audiați și să se stabilească cu exactitate împrejurările în care s-a produs tragedia.

Din primele informații, se pare că fetița nu era la piscină cu niște verișori, așa cum s-a afirmat inițial. Copila a fost lăsată în curte cu un verișor de 14 ani, dar băiatul se afla într-un foișor.
Fetița s-a dus spre piscină, a intrat și s-a înecat.

Mama se afla în bucătărie, având vizibilitate spre curtea locuinței, dar preț de câteva secunde nu a fost atentă și când nu a mai văzut-o pe fetiță, a ieșit și a căutat-o. Ultimul loc în care mama și-a căutat copilul a fost piscina.

Se pare că piscina din curtea casei avea două porțiuni, una pentru copii, adâncă de 50 cm, și o zonă a adulților, adâncă de 1,5 m. Fetița a fost găsită în porțiunea adulților.


 

UPDATE ora 22.15

Durere fără margini în familia micuţei de doar trei anişori şi jumătate din Călineşti, care s-a înecat în piscina din curtea casei în această seară. După aproape 2 ore în care atât personalul de pe ambulanţă, cât şi medicii de la Spitalul de Pediatrie au făcut tot ce este omeneşte posibil, s-a declarat decesul fetiţei, inima micuţei refuzând să mai bată.

"Manevrele de resuscitare s-au încheiat la ora 22. Din păcate nu s-a mai putut face nimic, nu a răspuns deloc la manevre şi am fost forţaţi să declarăm decesul" - dr. Cristian Tudose, medic UPU Spitalul de Pediatrie Piteşti.

UPDATE: După mai bine de o jumătate de oră în care au efectuat protocolul de resuscitare, echipa medicală a decis să transporte micuţa la Spitalul de Pediatrie din Piteşti.

"Am fost solicitaţi pentru o fetiţă înecată. A fost găsită în stop cardiorespirator la locul solicitării. Familia afirmă că au scos-o din piscină. S-au efectuat manevre de resuscitare, a fost transportată la Spitalul de Pediatrie unde au fost continuate aceste manevre", a declarat Teodor Luncan, de la Ambulanţa Argeş.

Cu puţin timp în urmă, la 112 a fost transmis un apel de urgenţă prin care se cerea ajutor pentru un posibil caz de înec. Apelantul a solicitat un echipaj medical, precizând că un copil de aproximativ 3 ani, o fetiţă, s-a înecat într-o piscină. 

În aceste momente, echipajul medical execută manevrele de resuscitare, în încercarea de a salva viaţa fetiţei.

Din primele informaţii, se pare că accidentul s-a petrecut chiar în curtea casei în care locuieşte fetiţa cu părinţii, unde aceştia au o piscină din beton, în trepte, care depăşeşte adâncimea de 1,5 m în anumite porţiuni. Micuţa se juca în piscină cu nişte veri, în vreme ce părinţii erau în casă cu rudele. Părinţii sunt devastaţi şi speră ca salvatorii să facă o minune.