(video) UPDATE: Mai multe locuințe inundate la Câmpulung!

UPDATE:

Pompierii de la Detașamentul Câmpulung au intervenit, azi, în sprijinul populației din municipiul Câmpulung și au desfășurat misiuni de evacuare a apei din gospodăriile inundate din cauza ploilor. S-a intervenit pe strada Emil Gârleanu, unde un apartament de la parterul unui bloc și o locuințăau fost inundate, pe strada Dr. Nicolae Falcoianu, unde o locuință si două curți au fost inundate, dar și pe strada Ion Mihalache, unde au scos apa dintr-un beci. Pompierii argeșeni rămân mobilizați pentru a interveni, în cel mai scurt timp, în zonele unde se pot produce situații de urgență.

Reamintim că ploaia a făcut dezastru in Arges si in weekend. Două localități au fost inundate de puhoaiele scurse de pe versanți. Primarul uneia dintre ele a declarat că totul s-a produs din cauza lucrărilor necorespunzătoare făcute la drumul național care leagă Piteștiul de Brașov. Drumul național 73, Pitești - Brașov, a fost inundat, sâmbătă, iar coloanele de mașini au depășit doi kilometri in fiecare sens; iar oamenii așteptat ca apa să se scurgă pentru a putea trece mai departe. La Stâlpeni și Mihăești, oamenii s-au trezit cu apa în zeci de gospodării. Unora le-a intrat și în case. Primarul de la Mihăiești a declarat că pagubele sunt mari și că apa nu s-a putut scurge din cauza unor blocaje făcute la drumul național, recent reparat. Cinci persoane, doi adulți și trei copii, au fost luate cu forța din casa care li s-a inundat. Pompierii au trimis la fața locului cinci autospeciale cu cinci motopompe în încercarea de a evacua apa. Autoritățile locale au creat breșe pentru că apa să se poată scurge.

 

E nevoie de intervenția pompierilor în municipiul Câmpulung, pe strada Emil Gârleanu, acolo unde apa a inundat un apartament situat la parterul unui bloc. Un echipaj cu o motopompa se deplasează la locul solicitării pentru a interveni. Deocamdată nu se impune evacuarea locatarilor din respectul imobil.

 

foto-video: ISU Argeș