ACUM: Angajații de la Dacia- protest în fața Guvernului!

Angajații Uzinei Dacia protestează, chiar în aceste momente, în fața Guvernului. Oamenii sunt nemulțumiți din cauza neîncheierii contractelor colective de muncă, solicitând modificarea legislaţiei muncii şi punerea acesteia în acord cu normele specifice europene şi internaţionale.

CITEȘTE ȘI ... METEO! Temperaturi în scădere și ploi

Protestul a început la ora 11:00, în stradă aflându-se aproximativ 500 de angajați de pe platforma de la Mioveni, dar și sindicalişti din industria naţională.

„Una dintre nemulţumirile noastre majore este absenţa Contractului Colectiv de Muncă de ramură, care regmementează o serie de lucruri de bază vizavi de rapotul patronat-salariaţi. Protestăm faţă de întârzierea transpunerii în legislaţia muncii de la noi a unor norme care sunt valabile în orice ţară civilizată din lumea asta.  Avem nevoie de o bază de negociere a drepturilor prin încheierea Contractelor Colective de Muncă la nivel de ramură. Există în Parlament un proiect în acest sens şi vrem să mergem să-l susţinem”, a declarat Ion Iordache, viceliderul Sindicatului Automobile Dacia.