ACUM! Alt ranit in munti! Salvamontistii argeseni au plecat dupa el!

NEWS! Duminca, ora 21:00.  Șase salvatori argeșeni din cadrul Salvamont Câmpulung intervin, în aceste momente, în Munții Piatra Craiului pentru a coborî un bărbat în vârstă de 37 de ani care și-a luxat piciorul. După recuperarea sa din munți, turistul urmeză a fi dus cu un echipaj SMURD la Spitalul din Câmpulung.

Operațiunea de salvare a bărbatului va mai dura însă. La ora 19:00, a fost făcut apelul prin 112. Turistul de afla într-o zonă greu accesibilă, la distanta de două ore jumătate- trei ore de mers pe jos, până unde se poate ajunge cu o mașină de teren.

Va reamintim că și ieri dupa-amiaza o tânară turistă a pus salvamontiștii din nou pe drumuri de munte cu o situație similară.

15 salvamontiști au intervenit vreme de 7 ore pentru a cobori din zona Lacului Călțun o tânără care și-a rupt piciorul în timpul unei drumeții montane. Turista din Belgia (24 de ani) facea parte dintr-un grup de 5 fete care au vrut să descopere Munții Făgăraș, dar s-au ales cu o experiență de neuitat. După ce s-a dat alarma, 8 salvamontiști argeșeni și alți 7 colegi ai lor din Sibiu au plecat să recupereze tânăra cu piciorul rupt, iar toată operațiunea a durat nu mai puțin de 7 ore. La acest moment, femeia este în siguranță, internată în Secția de Ortopedie a Spitalului Județean Argeș.

Citește și Avocatul Daniela Floroiu-condusa pe ultimul drum de zeci de oameni