VIDEO! Carnagiu la Mioveni! Morţi încarceraţi, elicoptere spre Bucureşti, planul alb declanşat în judeţ!

Carnagiu la Mioveni! Morţi încarceraţi, elicoptere spre Bucureşti, cod alb declanşat în judeţ!

Mioveni, cartierul Colibaşi! Un adevărat carnagiu rutier s-a întâmplat  în această dimineaţă.


⇒ UPDATE: Acul s-a oprit la 110 km/h! Surse: Tinerii din Skoda erau în stare de ebrietate.
 
O maşină Skoda în care se aflau 3 tineri a intrat frontal în această dimineaţă într-un microbuz care transporta opt femei către locul de muncă, o croitorie.

Skoda - al cărei vitezometru a înţepenit la 110km/h- a pătruns pe contrasens şi s-a izbit frontal de cealaltă maşină, intrând practic sub aceasta.
Circulația  a fost deviată!
Doi dintre tinerii aflaţi în autoturism - şoferul de 27 de ani şi un băiat de 17 ani, ambii din Vultureşti -au murit pe loc, fiind descoperiţi încarceraţi între fiarele contorsionate ale maşinii.

Celalalt băiat, în vârstă de 18 ani, a fost transportat la Spitalul Judeţean zbătându-se  între viaţă şi moarte, cu multiple traumatisme interne. Este intubat şi ventilat mecanic. Situaţia lui medicală este extrem de gravă, motiv pentru care s-a dispus trimiterea băiatului la un spital de pediatrie din capitală, după ce Floreasca a refuzat să îl primească pe motiv că e minor. Medicii care l-au asistat pe tânăr sunt foarte sceptici cu privire la şansele acestuia de supravieţuire.
Conform primelor date, toţi cei trei tineri s-ar fi aflat sub influenţa băuturilor alcoolice.

CITEŞTE ŞI... "Hai înapoi şi strigă-mă!" Mesaje sfâşietoare de ADIO pentru tinerii morţi în accident!



⇒ O femeie cu aer în creier, alta paralizată şi alte 7 victime în microbuz

Absolut toate persoanele din microbuzul lovit în plin au fost rănite. Două dintre victime se află în stare gravă.
O femeie în vârstă de 60 de ani, care stătea în partea din faţă a microbuzului, a fost proiectată în bordul maşinii. I-au fost distruse oasele feţei şi i-a pătruns aer în creier. Starea ei este foarte gravă. Din cauza traumatismelor craniene grave, a fost trimisă, de asemenea, la Bucureşti, către Spitalul Floreasca.
O altă femeie este paralizată după ce – în urma impactului – i s-a desprins un ciot din coloană şi i-a pătruns în nervii acesteia. Cel mai probabil, pe cale chirurgicală, aceasta poate fi salvată. A fost de asemenea trimisă către Bucureşti.
Alte două femei au suferit fracturi de umăr, respectiv de bazin, în vreme ce restul au avut răni mai uşoare şi, după acordarea primului ajutor, au părăsit Spitalul Judeţean.   
AVERTISMENT! Numărul de victime din microbuz şi gravitatea leziunilor se datorează în bună parte faptului că nimeni nu poartă centura în astfel de mijloace de transport. Medicii Spitalului Judeţean fac apel la cei care fac astfel de servicii să asigure în mod obligatoriu şi purtarea centurilor. Cele două femei aflate în stare gravă nu ar fi ajuns niciodată în acest punct dacă erau ancorate cu centura de siguranţă, leziunile lor datorându-se faptului că au fost proiectate efectiv în urma şocului.

⇒Planul alb declanşat la nivelul sistemului medical din Argeş

Mobilizare generală la nivelul judeţului imediat după coliziune. Prefectul Cristi Soare s-a deplasat la faţa locului.
Echipaje de descarcerare, Poliţie şi 9 ambulanţe au asigurat intervenţia la Colibaşi şi transportarea victimelor către Spitalul Judeţean. La nivelul acestei unităţi medicale, a fost aplicat planul alb de intervenţie.

“Medicii de la Urgenta care se aflau în tura de noapte au rămas peste program, iar cei care urmau sa intre în tura de zi au fost chemaţi de acasă. Practic s-a dublat forţa de intervenţie pe urgenţă, iar gestionarea victimelor s-a făcut în aceste condiţii conform procedurilor, fără blocaje. Cele două ture unite au asigurat personalul medical suficient pentru acoperirea acestui accident, permiţând trierea şi asistarea victimelor fără blocaje şi debandadă. De asemenea, trebuie avut în vedere că – întotdeauna- victimele  nu vin în acelaşi timp, decalajele de 5 minute fiind suficiente pentru a permite gestionarea cazului la nivelul serviciului de urgenţă.”, a declarat pentru Sursata.ro medicul Gheorghe Frătoaica, unul dintre cei care au participat la intervenţia din această dimineaţă.

 

 CITESTE SI... SOC! A VIOLAT O FETIȚĂ ORFANĂ!

 

Sursa pentru parte din fotografii: Info Trafic Pitesti