ACUM! A început a treia probă scrisă la BAC 2017!

Astăzi, elevii claselor a XII susțin a treie probă de bacalaureat.
Absolvenții de liceu vor susține proba la alegere a profilului și specializării. Candidaţii au putut opta pentru una dintre disciplinele – biologie, chimie, fizică, economie, filosofie, geografie, informatică, logică şi argumentare, sociologie sau psihologie.

CITEȘTE ȘI ... DEZNODĂMÂNT - trei militari morți! Argeșul intră în doliu!

Tinerii au voie în sălile de examen doar cu un act de identitate valid și o fotografie.
Acestora nu le-a fost permis accesul în săli cu manuale, dicţionare, notiţe sau alte materiale, care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, şi nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic.
Tinerii au avut la dispoziție trei ore să finalizeze subiectele primite, timp calculat din momentul în care s-a încheiat distribuirea fotocopiilor pentru fiecare candidat. Pentru rezolvarea subiectelor, candidatii folosesc doar cerneală sau pastă de culoare albastră.
Toate sălile de examen sunt dotate cu camere de luat vederi, supravegherea făcându-se atât video, cât și audio.
Candidații nu au avut voie să comunice între ei sau cu cineva din exterior, să transmită lucrarea sau să schimbe foi, ciorne sau notițe.
Cei surprinsi în aceste situații vor fi eliminati din examen, indiferent dacă materialele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de acestia ori de alti candidați, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane și indiferent dacă ei au primit ori au transmis materialele interzise.
În contextul zilelor caniculare, în sălile de examen trebuie asigurata o climatizare corespunzatoare, dar și apă potabilă atât pentru profesorii din comisii, cât și pentru candidați. De asemenea, în toate centrele de examen trebuie să existe asistență medicală permanentă.

CITEȘTE ȘI ... AZI! ÎN ARGEȘ - Elevi prinși copiind la BAC!


Pe 5 iulie vor fi afișate rezultatele, până la ora 16,00, și pot fi depuse contestații între orele 16,00 — 20,00. Între 6 și 9 iulie vor fi rezolvate contestațiile, iar rezultatele finale vor fi publicate pe 10 iulie.

Înscrierea candidaților pentru cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat se va face între 11 și 14 iulie. Cei care au promovat examenele de corigențe o pot face pe 27 iulie.

Pe 21 august va fi susținută proba scrisă la Limba și literatura română, pe 22 august — la limba și literatura maternă, iar pe 23 august — proba obligatorie a profilului.

Ultima probă, cea la alegere a profilului și specializării, va avea loc pe 4 august.

Între 25 și 28 august vor fi evaluate competențele lingvistice de comunicare orală în Limba română, pe 28 august — competențele lingvistice de comunicare orală în limba maternă, iar pe 29-30 august — competențele digitale.

În zilele de 30 și 31 august se va face evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională.

Rezultatele vor fi afișate pe 1 septembrie, până la ora 16,00, și depunerea contestațiilor se va face în aceea zi, între orele 16,00 — 20,00.

Contestațiile vor fi rezolvate între 2 și 5 septembrie iar rezultatele finale vor fi afișate pe 6 septembrie.