Cât pe ce să rămână izolați de ape! S-au salvat înainte să...

UPDATE:

Persoanele au plecat înaintea sosirii echipajelor de intervenție. Au reușit să treacă raul și au ajuns la domiciliu (Slatina, Olt). Erau doi bărbați și trei femei cu o mașină de teren. Echipajele se întorc la baza.

5 cu turiști, 2 bărbați și 3 femei, din judetul Olt au vrut să își petreacă finalul de săptămână în Munții Argeșului. Au trecut în urmă cu câteva zile cu mașina prin albia râului Doamnei și s-au campat pe Valea Rea. La plecare însă au constatat că râul Doamnei are alt debit și nu au mai putut reveni pe același drum. Cum însă doar prin râu era singura variantă de întoarcere, s-au alarmat iar un localnic a sunat la 112. Autoritățile (Salvamont si Inspectoratul pentru Situații de Urgență din Argeș) au trimis echipe în zonă (un loc situat undeva la aproximativ 30 km de zona locuită, in comuna Nucșoara). Până la intervenția autorităților însă cei cinci turiști din nou au reușit să treacă înapoi prin râu și au plecat spre Slatina.

 

UPDATE:

Reamintim că și ieri a fost nevoie de intervenția salvatorilor pe Râul Doamnei din judetul Argeș. O femeie a fost salvată dintre apele revărsate. Nu același lucru s-a întâmplat în cazul unui bărbat care a vrut să treacă răul pe cal și a fost luat de ape.

Deși într-o perioadă normală a anului este doar un firicel de apă, ieri râul Doamnei s-a revărsat. Ploaia căzută în nordul județului Argeș a fost acumulată de valea râului și s-a revărsat chiar și acolo unde niciodată nu a ajuns. O familie din Constanța, care se afla în vacanță cu rulota, a fost surprinsă de puhoaie. Apele au format o insulă pe care a rămas rulota familiei. Mașina a fost și ea mutată din loc.


Pentru a-i putea salva pe oameni, pompierii și cei de la primăria localității Nucșoara au deplasat oameni în zonă, dar și utilaje. Pe insulă s-a putut ajunge doar cu ajutorul unui buldoexcavator.
Femeia, care rămăsese captivă în mijlocul apelor, a fost luată în cupa excavatorului și dusă în siguranță. La fel s-a întâmplat și cu un câine . Nu același lucru s-a reușit în cazul unui bărbat surprins de aceeași viitură la câțiva kilometri mai jos, în comuna Corbi. Barbatul de 45 de ani a vrut sa treaca râul Doamnei calare, pentru a ajunge la o gradina. Calul a fost scos din apa de localnici. Omul a fost însă luat de ape si gasit la un kilometru in aval. Au fost efectuate manevre de resuscitare, fara succes.

 

Cinci bărbați au rămas izolați pe malul interior al Râului Doamnei, în zona Valea Rea, la aproximativ 30 de km de comuna Nucșoara. Pentru salvarea acestora se deplasează formația Salvamont Nucșoara, un echipaj de pompieri cu barcă și, preventiv, un  echipaj Smurd de la Detasamentul Curtea de Argeș.

CITEȘTE ȘI .. Ajutați un copil să se întoarcă sănătos acasă!

Au rămas izolați din cauza debitului crescut al apei.