UPDATE! 17 percheziții în mai multe județe, printre care și Argeș

UPDATE: La data de 16.01.2017, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism - Biroul Teritorial Giurgiu împreună cu ofițeri de poliție din cadrul Direcției de Investigare a Criminalității Economice- I.G.P.R. și ai Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu au efectuat un număr de 17 percheziții pe raza județelor Giurgiu, Constanța, Buzău, Ilfov, Argeș și a municipiului București în cadrul unei acțiuni vizând destructurarea unui grup infracțional organizat format din 47 de persoane, specializat în săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală în domeniul construcțiilor (materiale, servicii) și produselor agro-alimentare.

În cauză, există suspiciunea rezonabilă că în perioada 2011-2014 suspecții au creat un prejudiciu bugetului de stat în valoare de 7.600.000 de euro, prin înregistrarea în evidențele financiar-contabile a unor achiziții fictive de bunuri și servicii, de la societăți comerciale fantomă, controlate de către membrii grupului infracțional.

La activități au participat polițiști din cadrul inspectoratelor de poliție județene Constanța, Buzău, Ilfov, Argeș și Direcția Generală de Poliție a Municipiului București.

 

DIICOT Giurgiu desfășoară 17 percheziții în București, Argeş, Giurgiu, Constanţa, Buzău și Ilfov.  Dosarul vizează infracțiunea de evaziune fiscală, prejudiciul ridicându-se la peste 34 milioane de lei. În județul nostru, perchezițiile se desfășoară la un om de afaceri din comuna Bascov.