Dacia este în stradă! 2.000 de sindicaliști sunt în Piața Victoriei!

UPDATE:

Proteste în faţa Guvernului României. Aproximativ 2.000 de oameni, membri ai Blocului Naţional Sindical, au iesit în stradă nemulţumiţi de măsurile fiscale adoptate de Executiv. Oamenii se tem că, începând cu anul viitor, vor fi afectaţi direct de legile adoptate. 

CITEȘTE ȘI ... Poliția face apel la calm! Ignorați mesajele privind atacarea secțiilor și eliberarea deținuților!

Din cauza ceremoniilor de comemorare a Regelui Mihai I la Palatul Regal, sindicaliştii au restrâns manifestarea care ar fi trebuit să aibă loc şi în Piaţa Revoluţiei. Protestul se desfăşoară între orele 11.00 şi 13.00. Manifestanţii au vuvuzele, fluiere, bannere şi steaguri tricolore, iar coloane de sindicalişti continuă să vină în piaţă. 

BNS acuză membrii Parlamentului de lipsă de interes faţă de problemele exprimate de angajaţi, precum şi de reprezentanţi ai mediului de afaceri.

CITEȘTE ȘI ... Prins la furat de lemn! A fost amendat, iar lemnul confiscat!

Poziția Dacia Renault față de protestele din Capitală:

” După publicarea Ordonanţei de Urgenţă pentru completarea şi modificarea Codului Fiscal, Automobile Dacia a comunicat în 13 noiembrie tuturor angajaţilor săi că vor fi puse în aplicare cele mai bune soluţii  pentru a le proteja veniturile.

Automobile Dacia nu este în niciun fel asociată mişcărilor de protest care sunt organizate la iniţiativa  organizaţiilor sindicale, entităţi juridice independente. ”

10 autocare cu angajati de la Uzina Dacia au început deplasarea spre Bucuresti. Peste 1000 de reprezentanți ai Federației IndustriAII BNS vor protesta marți, 12 decembrie, la orele 11:00, în Piața Victoriei din București.

„Încălcarea Constituției României, impozitarea fără precedent a veniturilor salariaților, demonstrează că această țară este condusă pe un drum periculos pentru poporul român”, se arată în comunicatul de presă.

"Din respect pentru Familia Regală și pentru istoria poporului român, având în vedere acțiunile ce urmează a fi organizate la Palatul Regal pentru comemorarea Regelui Mihai, BNS a decis să revizuiască modul de organizare a marșului - miting anunțat inițial pentru 12.12.2017, ACȚIUNEA DE PROTEST SE VA ORGANIZA DOAR ÎN PIAȚA VICTORIEI.

Totuși, luând act de:

decizia Senatului de a aproba OUG 79/2017, precum și lipsa de interes a membrilor Parlamentului de a se apleca atent asupra îngrijorărilor exprimate de reprezentanții lucrătorilor, ai mediului de afaceri și experți din mediul academic,
suspendarea dezbaterilor pentru modificarea Legii 62/2011, precum și disprețul arătat solicitărilor transmise de partenerii sociali,
precum și de faptul că unele din aranjamentele deja angajate pentru organizarea acestei acțiuni nu mai pot fi contramandate,
BNS a decis să protesteze în data de 12.12.2017, în București, în Piața Victoriei, în intervalul orar 10.00 – 13.00, acțiunea de protest urmând a fi una mai restrânsă decât cea prevăzută inițial.

Prin această acțiune de protest continuăm să atragem atenția Guvernului cu privire la efectele negative, pe termen scurt, dar și pe termen mediu și lung, generate de transferul contribuțiilor sociale de la angajator la angajat.

Transferul tuturor riscurilor sociale către salariat dar si distrugerea sistemului negocierilor colective condamnă forța de muncă din România la o precarizare consolidată a relațiilor de muncă.

Drepturile fundamentale ale lucrătorilor sunt amenințate, șansele pentru relații de muncă corecte, bazate pe încredere și respect reciproc, continuă să se degradeze.

Solidaritatea este doar o responsabilitate a salariaților, ei trebuie să fie solidari cu bătrânii ce nu mai pot munci, cu copiii, cu cei asistați sociali, cu cei privați de libertate, etc.

Cu salariații din România nu va mai fi nimeni solidar de la 01.01.2018!"
-este mesajul protestatarilor,postat pe retelele de socializare.