Actualizarea planului urbanistic general al comunei Bascov este în fază finală

În urmă cu aproximativ trei ani, Primăria Bascov a demarat proiectul de actualizare a planului urbanistic general (PUG) şi a regulamentului local de urbanism (RLU) al comunei Bascov. Întrucât mai mulţi cititori ne-au cerut informaţii cu privire la stadiul actualizării PUG, am stat de vorbă cu primarul comunei şi cu reprezentanţii compartimentului Urbanism, amenajarea teritoriului şi cadastru din cadrul Primăriei Bascov.

CITEȘTE ȘI .... De ce se fac teste puține de coronavirus în România


După cum a explicat primarul Gheorghe Stancu, procesul reactualizării PUG este şi în momentul de faţă în derulare. Pentru realizarea acestui obiectiv, s-au parcurs în timp trei etape, după cum urmează:


# Etapa I - realizarea documentaţiei şi a studiilor de fundamentare 
# Etapa a II-a - elaborarea planului urbanistic general (PUG) şi a regulamentului local de urbanism (RLU) al comunei Bascov, etapă în cadrul căreia, printre altele, au avut loc şi consultări pe marginea documentaţiei, precum şi dezbateri publice
# Etapa a III-a - obţinerea de avize şi aprobări, redarea formei finale a PUG.

CITEȘTE ȘI ... (video) Tânăr de 19 ani, prins sub roțile unei mașini. A decedat


Proiectul reactualizării PUG se află în cea de-a treia etapă, o mare parte din avize fiind deja obţinute. 


„De reţinut că, la reactualizarea PUG, au fost avute în vedere solicitările a numeroşi cetăţeni din comună, proprietari de terenuri extravilane, de prindere a unora dintre aceste suprafeţe în intravilan, aceste terenuri fiind situate de altfel la limita intravilanului şi fiind pretabile pentru construcţii. Totodată, în noul plan urbanistic general sau fost incluse noi platforme industriale (zona Star), dar şi zone de agrement (de exemplu, zonele Aninoasa şi Glâmboc) şi spaţii de recreere. De asemenea, s-a avut în vedere mărirea indicatorilor POT (procentul de ocupare a terenului) şi CUT (coeficientul de utilizare a terenului), pentru a crea posibilitatea edificării de construcţii şi pe suprafeţe mai mici.”, a precizat primarul Gheorghe Stancu.