Actuala generaţie trebuie să fructifice oportunităţile unei economii de piaţă competitive, bazate pe criterii de performanță

Noua generație de succes a Argeșului

 

Nume: Liviu-Alexandru Pătraşcu
Vârsta: 35 de ani
Funcţie: general manager VSC Comprod
Studii: Academia de Studii Economice
Pasiuni: tenis, vânătoare

Nume: Bogdan-Adrian Pătraşcu
Vârsta: 33 de ani
Funcţie: administrator VSC Comprod
Studii: Academia de Studii Economice
Pasiuni: activităţi sportive, vânătoare

----------------------------------------------------------------

 

Asistăm, de ceva vreme, la o predare de ştafetă în ceea ce priveşte managementul afacerilor în Argeş, numeroşi antreprenori care în urmă cu trei decenii făceau primii paşi în business ajungând astăzi în situaţia de a transfera responsabilităţile către noua generaţie. Fraţii Liviu Jr. şi Adrian Pătraşcu duc astăzi mai departe tradiţia businessurilor de succes moştenită de la tatăl lor, unul dintre cei mai vechi şi mai respectaţi oameni de afaceri din Argeş, Liviu Pătraşcu. 


Cei doi tineri coordonează firma VSC Comprod, care are ca obiect de activitate producţia de betoane, un business cu o cifră de afaceri de aproximativ 30 milioane lei şi un profit net de peste 6 milioane lei, conform celui mai recent bilanţ. Deşi pare un domeniu greu accesibil, cu atât mai mult în cazul unor tineri, tandemul managerial a reuşit să impună şi să menţină pe piaţă compania VSC Comprod, chiar şi în această perioadă extrem de dificilă care a solicitat întreaga capacitate de adaptare a antreprenorilor.

„Provocarea principală a noii generaţii de manageri este adaptarea la noile reguli impuse de contextul economico-social actual, care a fost resetat din cauza crizei sanitare”, este de părere echipa managerială de la VSC Comprod SRL. 
Fraţii Pătraşcu consideră că nu există neapărat o reţetă a succesului, însă cu siguranţă fiecare epocă a oferit şi oferă antreprenorilor, fie ei tineri sau mai puţin tineri, anumite oportunităţi care, fructificate la timp şi cu rigurozitate, se pot traduce în reuşite profesionale: „Fiecare generaţie are avantajul perioadei în care construieşte şi dezvoltă un business. Important este ca actuala generaţie să fructifice oportunităţile unei economii de piaţă competitive, bazate pe criterii de performanţă”, susţin Liviu Jr. şi Adrian Pătraşcu.


Privind înapoi spre ultimul an şi făcând o scurtă analiză a oportunităţilor de business în această perioadă marcată de temeri şi incertitudini, fraţii Pătraşcu sunt de părere că domeniul în care îşi desfăşoară activitatea a fost unul privilegiat:

„Construcţiile şi imobiliarele au fost domeniile care au suferit momentan mai puţin în perioada de criză sanitară. Activitatea nu a fost oprită, proiectele au continuat, s-au finalizat şi asta a generat încredere. Statisticile oficiale arată ca domeniul construcţiilor, al imobiliarelor nu a înregistrat o scădere în 2020, an cu o majoră criză, faţă de anul 2019.”, explică managerii VSC Comprod, care cred că depăşirea perioadei de criză ţine, totuşi, în primul rând de specialiştii din domeniul cercetării medicale.

„Când problema medicală va fi depăşită, mediul privat va găsi soluţii ca lucrurile să reintre în normal, cu învăţămintele unei crize care vor fi de ajutor în proiectarea noilor strategii”, este opinia tinerilor manageri.

 

În urmă cu trei ani, Liviu Jr. şi Adrian Pătraşcu au decis să investească în construcţia de locuinţe şi proiectul s-a dovedit un succes, reuşita impulsionându-i pe cei doi tineri să se angajeze într-un nou proiect similar:

„Având în vedere că, în ciuda realităţii economice dificile, piata rezidenţială a înregistrat o cerere puternică, în 2021 demarăm lucrările la un nou proiect imobiliar: etapa a doua a proiectului din Fraţii Goleşti, unde am predat în anul 2020 clienţilor noştri 57 de apartamente noi.”, anunţă directorul general Liviu Pătraşcu Jr.

 

În ceea ce priveşte activitatea principală a firmei, VSC Comprod continuă în paralel investiţiile în unitatea de producție betoane din Albota, echipa managerială urmărind totodată cu atenţie ce oportunităţi apar, fiind luată în calcul inclusiv achiziţia de noi locaţii pentru dezvoltarea proiectelor imobiliare viitoare.