Acțiunile de verificare continuă în Argeș! Atenție se dau amenzi!

În ultimele 24 de ore, sub autoritatea Instituției Prefectului, au fost continuate, în mod integrat, de către Grupul de lucru constituit prin Ordinul prefectului nr.258/2020, acțiunile de verificare a respectării măsurilor de protecție sanitară impuse pentru prevenirea răspândirii Sars-Cov-2. 

Astfel, verificările în mijloacele de transport în comun, în complexele comerciale și în zonele aglomerate continuă. 

Polițiștii, jandarmii, polițiștii locali și pompierii argeșeni au verificat respectarea prevederilor Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. 

Polițiștii argeșeni au verificat 320 de persoane și 24 de societăți comerciale cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse, au fost legitimate 309  persoane și au fost verificate 223 de autoturisme, în cadrul acțiunilor punctuale. 

Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 16 sancțiuni contravenționale, toate avertismente, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.
         
Totodată, în urma acțiunilor de control efectuate de  pompieri, au fost verificate 6 instituții publice, 6 societăți comerciale și 167 de  persoane fizice; dintre acestea din urmă 8 au fost surprinse că nu respectau măsurile de protecție individuală în spații închise și au primit avertismente.

 În urma acțiunilor de control efectuate de jandarmii argeșeni, nu au fost aplicate sancţiuni.