Acțiuni de verificare a măsurilor de protecție sanitară în Argeș

În ultimele 24 de ore, peste 170 de efective de poliție și poliție locală au desfăşurat acţiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în zonele aglomerate, restaurante, terase dar şi în mijloacele de transport în comun, pentru prevenirea și limitarea infectării cu virusul Covid-19.

Au fost organizate 19 acțiuni punctuale, în sistem integrat, fiind vizate, în special, zonele aglomerate, centrele comerciale,  restaurantele și localurile publice,  precum și mijloacele de transport în comun. 

În cadrul acțiunilor de control, au fost verificate 33 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate, 189 de mijloace de transport și au fost legitimate 423 persoane. 

Echipele de control au depistat 70 de persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală, acestea fiind sancționate contravențional, conform Legii nr. 55 din 2020, cu amenzi în valoare totală de 2.000 de lei. 

De asemenea, a fost aplicată o sancțiune contravențională, unui bărbat de 32 de ani, dintr-o localitate din județ, care nu a fost găsit la adresa de izolare în momentul verificăriloe efectuate de polițiști. Acesta a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 5.000 de lei, iar situația a fost comunicată Direcției de Sănătate Publică.

Pe parcursul întregii zile de au fost purtate discuții cu cetățenii și li s-a atras atenția asupra purtării în mod corespunzător a măștii de protecție, asupra necesității distanțării fizice, a respectării regulilor de igienă.

Oamenii legii transmit următoarele:

Noi, împreună cu toți cei implicați în acțiunile de verificare, vom continua activitățile, pentru binele tuturor, iar în cazul în care vor fi constatate abateri de la normele privind măsurile de protecție, vom lua măsuri.
Facem un apel la toți cetățenii să respecte normele de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur
”.