Acțiunea ”Estival” continuă

Acțiunea ”Estival” continuă. Rezultatul: Sute de persoane cercetate, sute de infracțiuni, amenzi, sancțiuni și bunuri confiscate.

Polițiștii din Argeș au desfășurat în perioada 22 – 29 iulie acțiunea denumită ”Estival”. 320 de poliţişti au fost în teren pentru a mării siguranța cetățenilor, a prevenii infracțiunile și a menține ordinea publică.
La acţiunile organizate au participat poliţişti de ordine publică, de la rutieră, de investigaţii criminale, de la investigarea fraudelor, transporturi, din cadrul formaţiunilor de arme, explozivi şi substanţe periculoase şi luptători de intervenţie rapidă.

CITEȘTE ȘI ... Noi semafoare în zona magazinului Slava


117 persoane au fost cercetate în ultimele zile, dintre care 33 au fost suprinse în flagrant delict. De asemenea, au fost aplicate 1795 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproape 500.000 de lei şi au fost confiscate bunuri în valoare de 2.300 de lei.
Pentru prevenirea accidentelor de circulaţie, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi, în urma cărora au aplicat 1419 sancţiuni, dintre care 8 pentru consum de alcool şi 237 pentru încălcarea regimului legal de viteză. Totodată, poliţiştii au reţinut 116 permise de conducere, dintre care 10 pentru consum de alcool şi 23 pentru viteză. Au fost retrase şi 84 de certificate de înmatriculare.
Pentru petrecerea unui Sezon Estival 2016 în siguranţă, poliţiştii vă recomandă:

  • Fiţi prudenţi în relaţiile cu persoanele nou cunoscute şi nu vă lăudaţi sau nu vă expuneţi bunurile de valoare, deoarece, printre amabili şi binevoitori puteţi întâlni şi escroci!
  • Când mergeţi la plaja, luaţi cu dumneavoastră sumele strict necesare pentru cumpărături sau plăţi curente!
  • Nu lăsaţi copiii să se joace nesupravegheaţi, mai ales în zonele aglomerate!
  • Învăţaţi-vă copiii că au voie să plece doar cu permisiunea dumneavoastră!
  • Nu lăsaţi copiii să circule nesupravegheaţi, mai ales pe tronsoanele de drum aglomerate.
  • Când parcaţi autoturismul, nu lăsaţi în interior genţi sau sacoşe, chiar dacă nu conţin bunuri de valoare, deoarece pot atrage atenţia infractorilor!