Achiziţii de 1 milion de euro pentru 17 şcoli din Argeş

Moş Crăciun va aduce în 17 unităţi de învăţământ echipamente IT destinate învăţării online. Trei unităţi de învăţământ din Piteşti şi alte 14 din mediul rural au încheiat parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Argeş pentru a obţine fonduri în baza Ordonanţei de Urgenţă 144/2020.

Actul normativ permitea atât primăriilor, cât şi şcolilor cu personalitate juridică, singure sau în parteneriate cu IȘJ Argeş sau cu unităţile administrative, să facă achiziţii pe OUG 144, din fonduri nerambursabile, însă, din păcate, nu s-au înghesuit să profite de această oportunitate, deşi multe şcoli au nevoie de echipamente IT.

După cum ne-a declarat inspectorul şcolar general Liliana Murguleţ, la jumătatea lunii decembrie, se vor primi, în urma achiziţiei: 642 de tablete pentru elevi, 484 de laptopuri performante, destinate sălilor de clasă, 155 camere web, 139 proiectoare, tablete grafice plus accesoriile necesare pentru buna funcţionare a acestora. În plus, din banii alocaţi de guvern din fondul de rezervă s-au achiziţionat măşti de protecţie şi dezinfectanţi.

Unităţile şcolare şi primăriile, singure sau în parteneriat, care doresc să facă achiziţii prin OUG 144/2020, mai au mai puţin de o lună ca să aplice.

Depunerea cererilor de finanțare pentru apelul din cadrul Programului Operațional Competitivitate 2014 – 2020, Axa Prioritară 2 – Tehnologia informației și comunicațiilor (TIC) pentru o economie digitală competitivă, Acțiunea 2.3.3. Îmbunătățirea conținutului digital și a infrastructurii TIC sistemice în domeniul e-educație, e-sănătate și e-cultură – Secțiunea e-educație se va putea transmite în aplicația MySMIS, până pe 15 ianuarie 2021. 


Sursa: saptamanalul ancheta