Achitat pentru abuz în serviciu, fostul primar Florin Frătică anunţă o nouă candidatură

Săptămâna trecută, Curtea de Apel Bucureşti, prin sentinţa dată de Secţia a II-a Penală, în dosarul 9811/2/2017, l-a achitat pe Florin Frătică, fostul primar al comunei Bradu. Conform încheierii de şedinţă, dată publicităţii, instanţa „achită pe inculpatul Frătică-Dragomir Tudor-Florin pentru săvârşirea infracţiunii de participaţie improprie sub forma instigării la abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, (...), întrucât fapta nu este prevăzută de legea penală.” Achitare au primit şi ceilalţi trei inculpaţi, respectiv fostul consilier juridic al Primăriei, Daniela Manolache, şi soţii Georgescu. În acest dosar, Florin Frătică a fost trimis în judecată pentru retrocedarea unui teren soţilor Lenuţa şi Jean Georgescu. Prejudiciul fusese stabilit la 35 milioane lei, reprezentând suma acordată de către A.N.R.P. ca despăgubire pentru cele 19,13 ha teren. Florin Frătică este la a doua achitare. În luna noiembrie, Judecătoria Piteşti i-a dat achitare în dosarul în care era acuzat de mită electorală, pentru că oferise, cu două luni înainte de campanie, nişte bani de bere unor fini de-ai săi, la o cârciumă din localitate.


 

 Care este starea de spirit după noua achitare?


- Mă bucur că s-a intrat în normalitate şi nu mai sunt decizii luate la comandă. Mă aşteptam la această soluţie, pentru că ştiam ce am făcut. Era oricum o anomalie! Eram acuzat că am hipnotizat eu un judecător, adică procurorii au spus că ce au hotărât nişte judecători este ilegal. DNA-ul zicea că judecătorul a săvârşit un abuz în serviciu fără vinovăţie, prin hotărârea dată. Ceva împotriva firii! Din 2014 am dosarul ăsta. Eu am fost iniţial acuzat de abuz în serviciu. Mi-au dat clasare prima dată, apoi au schimbat procurorul, că nu mă acuza şi a venit unul care m-a acuzat. 

 


 Ce au însemnat cei patru ani de procese?


- Gândiţi-vă numai cât am stat pe drumuri, avocaţi, bănci... Eu am fost rezistent, dar sunt oameni care s-au sinucis sau au ajuns la grave probleme de sănătate...

 


 Ce intenţionaţi să faceţi în continuare?


- Îmi voi continua viaţa. M-am hotărât, de acum doi ani, să îmi iau o pauză, să îmi cresc fetele. Acum mai am o lună şi se încheie concediul de creştere copil... Chiar dacă nu m-am implicat, am fost un observator atent! Cei doi ani au fost unii fericiţi, în care am umblat în pantaloni scurţi, blugi, fără să respect foarte multă eticheta. Am fost în concedii cu familia, cu fetele şi, privind retrospectiv, chiar aveam nevoie de această detaşare şi de o revenire la o viaţă normală, deoarece, atunci când faci politică, ţi se speculează fiecare gest, ai parte de critici, opinii, nu poţi să îi mulţumeşti pe toţi, să iei decizii pe placul tuturor şi eşti mereu sub lupă.

 


 Se aude că o să candidaţi la primărie şi că vă curtează PNL-ul!


- Da, o să candidez. Noi cu PNL avem multe în comun, mai ales că mulţi din PAM sunt foşti PDL, partid care a fuzionat cu PNL-ul. Neavând niciun candidat la europarlamemntare, la Bradu PAM va susţine PNL-ul. Aş vrea să facem o fuziune. Sunt mai mulţi membri din PAM care îşi doresc asta. Împreună cu PNL am putea face o majoritate în Consiliul Local. Trebuie o voinţă politică la nivel de conducere. Eu am un proiect pentru comunitatea din Bradu, în primul rând civil, pe care îl voi lansa luna viitoare. Este un proiect care nu are legătură cu politica, este conceput într-un spirit civic şi în sprijinul comunităţii, indiferent cu ce partid simpatizează. 

Sursa: saptamanalul ancheta