Această perioadă poate fi depășită doar prin efort colectiv, prin responsabilitate și prin puterea exemplului!

Noua generație de succes a Argeșului

 

Nume: Alexandru-Mihai Vâjan
Vârsta: 38 de ani
Ocupație: comisar-șef Garda Națională de Mediu, Comisariatul Județean Argeș
Studii: Inspecție și legislație fitosanitară și zooveterinară| Masterat în Administrație Publică
Pasiuni: drumețiile, sportul.

----------------------------------------------------------------

 

În managementul public, provocările specifice combină nevoia de atingere a obiectivelor stabilite și de reprezentarea instituției la nivel macro cu responsabilitățile complexe care derivă din specificul fiecărei activități. O astfel de poziție, doar aparent confortabilă, vine la pachet cu multiple încercări și, de cele mai multe ori, cu targeturi pe măsură. Asumarea funcțiilor de management de către reprezentanții generației tinere este, în sine, o provocare, iar pentru comisarul-șef Alexandru Vâjan, aflat la comanda Gărzii Naţionale de Mediu – Comisariatul Judeţean Argeş aceasta vine la pachet cu asumarea unor condiții indispensabile unei bune funcționări și unui management eficient. Este vorba despre capacitatea de a face față tuturor schimbărilor și de a răspunde prompt și eficient cerințelor care apar în domeniul de activitate ales. 


Domnia sa se numără printre cei mai tineri manageri publici ai Argeșului și consideră că atributele care pot fi apreciate drept avantaje ale generației sale constau în disponibilitatea și abilitatea de a stăpâni și de a folosi noile tehnologii și în viteza de reacție pe care tinerii o au atunci când sunt puși în fața unor probleme și sunt nevoiți să confrunte neprevăzutul. 
Despre neprevăzut a fost vorba și în ultimul an, despre condiții speciale de funcționare socială și profesională în regim de pandemie, despre provocări în realizarea și coordonarea activității Comisaritului, despre o reevaluare a priorităților personale și noi învățăminte:

„Cred că înțelegem acum cu toții că această perioadă dificilă prin care am trecut și prin care încă trecem poate fi depășită doar printr-un efort colectiv, prin multă responsabilitate și prin puterea exemplului.”, concluzionează comisarul-șef argeșean.

La capitolul învățăminte, domnia sa pune pe primul loc valoarea domeniului în care activează, o valoare pe care o consideră fundamentală pentru determinarea unui mediu de viață sănătos:

„Cred că ar trebui să fim mult mai atenți și mai responsabili față de mediul înconjurator, deoarece viața noastră depinde de curățenia și sănătatea acestuia”.


Planurile pentru anului 2021 vizează, în plan profesional, asigurarea funcționării instituției pe care o coordonează la parametrii de eficiență așteptați de populație și de către partenerii publici, asigurarea condițiilor de siguranță pentru personalul implicat în activitatea Comisariatului și a calității serviciilor publice asumate, indiferent de perioadele traversate.