Această generație începe să traseze contururile unui nou model de leadership, bazat pe încredere, abilitare și transparență!

Noua generație de succes a Argeșului


Nume: Cristiana-Elena Surdu
Funcție: director executiv – Agenţia pentru Protecţia Mediului Argeş
Studii: Facultatea de Chimie Industrială - Universitatea Politehnică Bucureşti | Masterat în Management şi administraţie publică - ASE Bucureşti
Pasiuni: călătoriile, lectura.

----------------------------------------------------------------

 

Manager public din tânăra generație, Cristiana Surdu analizează provocările specifice acestor vremuri în domeniul său din perspectiva nevoii de a răspunde eficient  la numeroasele și noile cerințe venite dinspre societate. 

„Sectorul public este supus unor reforme menite să  îmbunătățească vizibil nivelul serviciilor oferite. Noul model de management public se bazează pe următoarele valori de bază: orientarea spre realizarea obiectivelor finale, centrarea pe evaluarea performanțelor, remodelarea managementului cu accent pe obținerea de rezultate.”

Tot pe linie profesională alege să se raporteze la perioada pe care o traversăm:  

„Trebuie să ecologizăm economia.Trebuie să schimbăm modul în care producem bunuri şi servicii şi în care consumăm resurse materiale. «Economia ecologică» se referă, în general, la un sistem în care toate alegerile legate de producţie şi consum se fac având în vedere utilizarea eficientă a resurselor, sporind bunăstarea şi păstrând, în acelaşi timp, calitatea mediului, sistemele naturale care ne susţin. Soluţiile trebuie orientate spre viitor, încorporând aspecte de prevenire a riscurilor, precum anticiparea schimbărilor climatice sau reducerea progresivă a dependenţei de combustibilii fosili. Obligaţiile impuse la nivel local, regional, naţional sau european pot fi implementate eficient atunci când sunt integrate într-un cadru de management strategic. Definirea clară a obiectivelor, asumarea responsabilităţilor, a procedurilor de monitorizare a progreselor, consultarea publicului, verificarea rezultatelor, auditul şi raportarea sunt cruciale pentru implementarea efectivă a acestor strategii.” 

Cristiana Surdu își raportează proiectele din acest an la cele profesionale, ale instituției pe care o manageriază și are în capul listei îmbunătățirea continuă a activității în materie de autorizări, managementul deşeurilor, conservarea naturii, monitorizarea calităţii mediului,  informarea promptă a publicului şi conştientizarea privind problemele de mediu. 

Consideră că generația sa de tineri manageri se caracterizează printr-o dorință puternică de autonomie, prin mintea deschisă și spiritul de echipă puternic. 

„Această generație dorește îmbunătățirea modurilor de operare existente, fiind necesare mai multă agilitate, flexibilitate și cooperare. Începe să traseze contururile unui nou model de leadership, bazat pe încredere, abilitare și transparență.”