Această criză va produce o generație nouă de manageri

Noua generație de succes a Argeșului

 

Nume: Emanuel Soare
Vârsta: 44 de ani
Ocupaţie: conferențiar universitar
Studii: doctorat
Pasiuni: Aikido, lectura, limbile străine

----------------------------------------------------------------

Cadru universitar şi om de administraţie, Emanuel Soare a fost supus celui mai drastic test de management. Mandatele sale de prefect sunt strâns legate de gestionarea pandemiei la nivelul judeţului, o situaţie nouă, dificilă, în care a reuşit să minimizeze, prin decizii asumate, atingerea pragurilor de alarmă, creând din Argeş un model de bune practici pe plan naţional. 


„Teoretic, oricine poate fi manager, iar tinerii par să își dorească din ce în ce mai mult acest lucru. Ceea ce este esențial însă este ca managerul să aibă calități de lider. Performanța într-o poziție de management este condiționată de capacitatea persoanei de a înțelege contextul în care trebuie să acționeze, de a dori să identifice și să rezolve problemele care apar și de a-și stabili și urmări obiectivele instituționale. Avem mulți manageri, dar puțini lideri.”, este de părere Emanuel Soare. 


Plusurile şi minusurile noii generaţii de specialişti, din perspectiva sa:

„Tinerii sunt, prin definiție, dinamici, încrezători în forțele proprii, dornici de afirmare, interesați de performanță și recunoaștere. Se implică fără să stea prea mult pe gânduri, indiferent de provocări, riscuri sau, uneori, consecințe. Câteodată însă pot fi destul de imprevizibili, superficiali și pot renunța dacă eforturile necesare reușitei sunt prea mari sau dacă recunoașterea muncii întârzie sau nu este suficientă. Sub îndrumarea unui mentor în care să aibă încredere, tinerii sunt însă capabili de performanțe extraordinare.”

 

Raportat la perioada prin care trecem şi cum vede depăşirea acestor momente critice, Emanuel Soare ne-a declarat:

„Criza sanitară pe care o traversăm este cea mai mare provocare a generației noastre. Nu va fi depășită decât prin eforturi uriașe, dedicare, perseverență, ambiția de a reuși. Nu vor face față decât managerii cu abilități de leadership, capabili să inspire colaborarea și dedicarea absolută a celor din jur pentru rezolvarea problemelor unice care apar permanent. Nu există modele pentru depășirea acestei crize, doar inspirație, educație, motivație, perseverență și efort nesfârșit. Această criză va produce o generație nouă de manageri capabili să depășească orice obstacol pe care viitorul îl va mai aduce în cale. Experiența gestionării unei asemenea situații excepționale va transforma managerii și îi va ajuta să se poziționeze mult mai eficient în fața provocărilor manageriale clasice specifice situației de dinainte de criză.”

Cât despre anul ce abia a început, Emanuel Soare consideră că „acesta trebuie să însemne derularea unei campanii eficiente de vaccinare a populației împotriva COVID-19, desfășurarea în condiții de siguranță a anului școlar, încheierea pandemiei, ridicarea restricțiilor sanitare și revenirea la o viață normală a întregii societăți. Fără manageri competenți, nu este sigur însă că aceste lucruri se vor putea întâmpla.”