Accidente din cauza străzii acoperite cu gheață (VIDEO)

Mai multe accidente au avut loc în această dimineață pe drumul care leagă municipiile Slatina și Pitești. Patru dintre ele au fost aproape de Slatina, acolo unde strada a fost complet acoperită de gheață, afara fiind șapte grade sub zero. 


Autoritățile nu au intervenit în niciun fel pentru a da cu material antiderapant pe carosabilul înghețat. 

Trei dintre accidente au rămas la stadiul de tamponări, fiind fără victime. În al patrulea, șoferul unui autoturism a pătruns pe contrasens și a intrat intr-un tir care mergea regulamentar. Șoferul acestuia a avut prezenta de spirit sa iasă cu mastodontul in decor ca sa nu striveasca autoturismul. Chiar și așa cele doua mașini s-au acroșat și doua persoane au ajuns la spitalul din Slatina.

Reamintim că șoferii au obligația de a-și echipa mașinile corespunzăor atunci când circulă pe drumuri cu zăpadă, gheață sau polei fără anvelope de iarnă. Cei care nu respectă legea riscă amenzi de până la 2900 de lei.

Este sancţionată conducerea autovehiculului pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei fără ca acesta să fie dotat cu anvelope de iarnă, iar iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.
Amenda pentru fapta menţionată este prevăzută în clasa a IV-a de sancţiuni (de la 9 la 20 puncte-amendă, respectiv între 1.305 şi 2.900 de lei) și se va reține certificatul de înmatriculare/înregistrare al autoturismului, eliberându-se o dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.