Accident mortal. Trei oameni și-au pierdut viața

Accident grav în județul Neamț. Trei oameni au murit după ce șoferul unei mașini a vrut să evite o femeie care traversa strada neregulamentar. 

Potrivit Mediafax, un bărbat de 39 de ani din Bacău conducea un autoturism pe DN 2 – E 85, iar la un moment dat a virat stânga pentru a evita o femeie de 80 de ani care traversa strada prin loc nepermis. A ajuns pe contrasens, intrând în coliziune  cu un autoturism condus de un tânăr de 18 ani, din Barticeşti.

Ambii șoferi au murit, dar și o femeie de 38 de ani, pasageră în mașina tânărului, care fusese inițial dusă la spital.

Accidentul a avut loc vineri în jurul prânzului între localitatea Traian și zona Castelul de Apă, în județul Neamț.

Potrivit unui raport al Poliției Române, în anul 2018 s-au produs, în medie, 24 de accidente grave pe zi, cu 5 morți. Cauzele accidentelor au fost viteza neadaptată, traversarea neregulamentară și neacordare de prioritate.

„Anul trecut, principalele cauze de producere a accidentelor rutiere grave au fost viteza neadaptată la condițiile de drum, traversarea neregulamentară a pietonilor și neacordarea de prioritate pietonilor. Față de anul anterior, numărul accidentelor rutiere grave a scăzut cu 1%, iar cel al persoanelor decedate cu 4,3%”, informează IGPR în comunicatul de presă citat de Mediafax.

 

 

Foto: Digi24.ro