Accident mortal în Ungheni! Un bătrân - lovit de o mașină - a pierit

Accident mortal, aseara, în localitatea Ungheni. Un bărbat, în vârstă de 84 de ani, a decedat după ce a fost lovit de un autoturism condus de un bărbat de 40 de ani, din Mioveni, care circula pe direcția de mers Roșiori de Vede spre Pitești, pe DN 65A.

CITEȘTE ȘI ... CNSU a aprobat mai multe excepții de la purtatul măștii!


Primele măsuri au fost asigurate de polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Buzoești, iar cercetările au fost efectuate de polițiștii Formațiunii Rutiere Costești. 

Bătrânul nu era conștient la venirea medicilor. S-au început manevrele de resuscitare, dar fără rezultat, fiind declarat decesul.

CITEȘTE ȘI ... Ministrul Educației: Anul acesta s-ar putea renunța la teze

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

CITEȘTE ȘI ... Sfatul autorităţilor judeţene: Petreceţi-vă sărbătorile de iarnă în Argeş!

În acest caz, oamenii legii au deschis un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, iar verificările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care evenimentul s-a produs.

 

Polițiștii recomandă!

Reamintim tuturor conducătorilor auto să circule preventiv, cu viteză redusă și permanent adaptată condițiilor meteo și rutiere, în special în condiții meteo nefavorabile.

Măriți distanța față de mașinile care circulă în același sens, nu bruscați frâna sau direcția, pentru a evita acvaplanarea sau derapajul necontrolat, și nu vă angajați în depășiri periculoase. 

Totodată, pietonilor le recomandăm să se deplaseze pe trotuar sau pe marginea părții carosabile, în special noaptea sau în condiții meteo ce împiedică vizibilitatea, și să nu își obtureze câmpul vizual cu obiecte vestimentare voluminoase. 

De asemenea, traversarea drumului să o facă pe trecerea de pietoni, și numai după ce s-au asigurat că intenția de a traversa a fost observată de conducătorii auto, precum și că aceștia pot opri în condiții de siguranță.

Tuturor participanților la trafic le reamintim că graba nu este un motiv pentru a circula neatent, iar implicarea în orice fel de eveniment rutier va consuma mai mult timp decât dacă circulați cu atenție sporită, ajungând cu bine la destinație!