Accident la Moșoaia: Victime sunt trei femei!

UPDATE, ora 11:50

Conform polițiștilor din cadrul Serviciului Rutier Argeș, de vină ar fi femeia de 54 de ani, din Pitești. Aceasta conducea un autoturism dinspre Pitești spre Poiana Lacului. Circula cu viteză și într-o curbă exterm de periculoasă a pierdut controlul volanului și s-a izbit de o mașină care se deplasa regulamentar din sens opus, condusă de o femeie de 30 de ani, din Moșoaia.

La spital a ajuns pasagera de 49 de ani care se afla în cel de-al doilea autoturism, pe locul din dreapta. 
 

Două autoturisme s-au ciocnit, în această dimineață, în localitatea Moșoaia. În urma impactului, trei persoane au suferit răni ușoare. Vorbim despre trei femei, două dintre ele refuzând transportul la spital.
 

CITEȘTE ȘI ... Nu i-a mers cu politica, dar îi merg afacerile! Mircea Andrei și-a deschis un nou hotel!

 Conform ISU Argeș, una dintre ele, în vârstă de 30 de ani, prezenta răni ușoare la cap, cea de-a doua victimă, în vârstă de 54 de ani, avea dureri toracale, iar cea de-a treia persoană, în vârstă de 49 de ani, suferise un atac de panică și un traumatism cranio-cerebral minor. Toate victimele au primit  îngrijiri medicale la fața locului, la spital ajungând doar femeia în vârstă de 49 de ani.


În cazul acestui eveniment rutier au fost solicitate un echipaj cu o autospecială de intervenție și un echipaj SMURD.

 

 

 

Recomandări privind circulația


Având în vedere importanţa condiţiilor meteo nefavorabile, cu specific de carosabil umed, cu posibilitatea apariţiei fenomenului de polei, cu posibilitatea întâlnirii de porţiuni cu gheaţă sau chiar zăpadă în zonele de munte, poliţiştii argeşeni recomandă:


1.Conducătorilor de autovehicule:

-respectaţi regulile de circulație, circulați cu viteză redusă, adaptată permanent condițiilor meteo-rutiere, pentru a putea observa la timp și evita orice obstacol care ar putea apărea, adoptaţi o manieră preventivă de condus și respectaţi indicațiile polițiștilor rutieri aflați în trafic.
-păstraţi-vă calmul, nu uitaţi de politeţea rutieră şi nu blocaţi intersecţiile; de asemenea, nu vă angajaţi în efectuarea de manevre riscante, cum ar fi depăşirea coloanelor de autovehicule în condiţii de trafic aglomerat.

-nu consumaţi alcool sau substanțe cu efect psihoactiv (cum sunt unele medicamente) şi nu conduceţi dacă simţiţi că sunteţi obosiţi! 

-nu utilizați telefonul mobil în timp ce conduceţi, fără să aveţi ataşat la acesta dispozitivul de tip “hands-free”.

2.Sfaturi pentru pietoni:

-traversaţi doar prin locurile permise și nu începeți traversarea până când nu sunteți siguri că intenţia a fost observată de conducătorii de autoturisme, iar aceştia pot opri în condiţii de siguranţă. 

-în condiţii de vreme nefavorabilă să nu vă obturați câmpul vizual cu obiecte vestimentare sau de garderobă. 

-deplasarea, în special noaptea sau în condiţii de vizibilitate redusă, să fie efectuată numai pe trotuar sau pe acostamentul drumului.
 

 

 

 

Foto: ISU Argeș