Update: Dosar penal pentru o șoferiță! A accidentat o femeie ...

Update

La volanul autoturismului se afla o șoferiță de 33 de ani, din Pitești, care se deplasa dinspre Bascov spre Podul Viilor, atunci când a accidentat-o pe femeia de 44 de ani, din Budeasa, care traversa regulamentar. Victima a fost transportata la spital, in urma investigatiilor fiind stabilit diagnosticul de fractura membru inferior stang.

Oamenii legii au întocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunii de vatamare corporala din culpa. Se continuă cercetările pentru stabilirea tuturor imprejurarilor in care evenimentul s-a produs.

Pentru a evita implicarea în evenimente rutiere cu pietoni, polițiștii argeșeni vă recomandă:

- În condiţiile unui trafic aglomerat, precipitaţiile, pot determina apariţia unor blocaje rutiere temporare. Păstraţi-vă calmul, nu uitaţi de politeţea rutieră şi nu blocaţi intersecţiile. De asemenea, nu vă angajaţi în depăşirea coloanelor de autovehicule.

- Acționați pedala de accelerație cu moderație. Pentru a putea opri în condiţii de siguranţă în situaţia în care autovehiculul care circulă în faţă frânează brusc, trebuie mărită distanţa în mers. Nu uitați că puteți pune în pericol nu doar propria persoană, ci și ceilalți ocupanți ai autovehiculului și pe ceilalți participanți la trafic.

- Pietonii sunt sfătuiți să-şi sporească atenţia, să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului sau în condiţii de vizibilitate redusă, să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor.

- Nu vă îngustaţi câmpul vizual cu articole de vestimentaţie voluminoase şi traversaţi prin locurile permise, după ce vă asiguraţi că şoferii au observat intenţia de a traversa şi fără a vă grăbi, pentru ca aceştia să aibă timpul necesar pentru a opri în condiţii de siguranţă.

- Dacă vă grăbiți să ajungeți la destinație, nu uitați că timpul este prețios pentru toată lumea. Țineți cont că implicarea în orice eveniment rutier vă va consuma mult mai mult timp decât dacă vă deplasați cu prudență.


 

Un accident rutier a avut loc, în această dimineață, în Pitești, pe strada Depozitelor, in zona CNCD. Din primele informații, un pieton a fost lovit de o mașină. Potrivit celui care a sunat sa solicite ajutor, victima, o femeie, este conștientă. 

La locul evenimentului au ajuns polițiștii, dar și un echipaj medical.