Accident în lanț pe o autostradă din Austria - 2 microbuze româneşti implicate!

UPDATE:

Ministerul Afacerilor Externe precizează că accidentul rutier a avut loc în apropierea oraşului Bruck an der Leitha din Austria, fiind  implicate două autovehicule înmatriculate în România, iar misiunea diplomatică a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale, în vederea obţinerii unor informaţii suplimentare cu privire la starea de sănătate a persoanelor afectate. 

 

Accident în lanţ pe o autostradă din Austria, în care au fost implicate două microbuze cu români, soldat cu mai mulţi răniţi.  Accidentul s-a produs luni seară, pe Autostrada A4, pe sensul de mers către Ungaria. Două persoane care se aflau într-un microbuz cu numere de România au fost duse de urgenţă cu un elicopter, la spital. Alte şapte persoane au suferit răni uşoare, potriviti reprezentanţilor Crucea Roşie din Austria. Conform Ministerului Afacerilor Externe, toate victimele au fost transportate la spital, având răni care nu le pun viaţa în pericol.

CITEȘTE ȘI ... Un val de căldură va lovi România în luna august - temperaturi caniculare în următoarele 10 zile

Potrivit primelor informaţii, şoferul unui camion din Slovacia a încetinit din cauza traficului aglomerat de pe austoradă, moment în care microbuzul înmatriculat în România nu a avut suficient timp să frâneze şi s-a izbit puternic de camion. Un alt microbuz cu numere de România a intrat în plin în cele două maşini accidentate, la scurt timp. Una dintre victimele din microbuzul românesc ajuns la spitalul din Baden, iar cealaltă, în oraşul Eisenstadt.

CITEȘTE ȘI ... Trafic blocat pe DN7! Carambol cu trei victime la Lintești!

Mai multe ambulanţe şi elicoptere s-au deplasat la locul accidentului. Circulaţia a fost oprită în zonă timp de două ore.