Abordarea antreprenorială nouă este aceea a focusării pe soluționarea problemei şi nu pe problemă în sine

Noua generație de succes a Argeșului

 

Nume: Lucreţiu Tudor
Varsta: 39 de ani
Ocupaţie: city manager
Studii (universitare): licenţă Finanţe Bănci, masterat Administrarea afacerilor
Pasiuni: sport, istorie şi teatru.

----------------------------------------------------------------

Este unul dintre managerii din noul val de specialişti, dinamic şi perfecţionist. Anul acesta a făcut pasul către o nouă carieră, lăsând Finanţele Publice, în cadrul cărora a activat 13 ani, pentru un job nou în cadrul administraţiei publice piteştene, cel de city manager. Lucreţiu Tudor a coordonat activitatea Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Argeş, reuşind să devină un exemplu de bune practici în relaţia dintre instituţie şi mediul public. 


„Abordarea antreprenorială nouă este aceea a focusării pe soluționarea problemei şi nu pe problemă în sine, o modalitate de lucru centrată permanent pe feedback imediat, consistent, pe comunicarea față în față și, bineînțeles, pe tehnologii noi de comunicare, adică digitalizare. Sunt într-o echipă de conducere nouă, ne concentrăm pe nevoile instituţiei și căutăm permanent să obținem de două ori mai mult cu aceleași resurse de timp sau de bani.”, sintetizează Lucreţiu Tudor provocările noii sale funcţii. 

 

Despre avantajele pe care le au noii manageri şi specialişti, acesta a menţionat că

„așteptările noastre sunt mai mari decât ale generației anterioare. În opinia mea, această generaţie nu are aceeaşi mentalitate cu cea a părinților ei: joburile nu sunt unele pe care le prinzi şi le ţii toată viaţa, nu lucrezi într-un singur loc de la începutul carierei şi până la pensionare, iar pretenţiile sunt mult mai mari, de ambele părţi, atât angajat, cât şi angajator. Cred că această generaţie este mult mai dispusă să sacrifice timp ca să-şi atingă obiectivele propuse şi mult mai atentă la detalii și efecte. Cea mai mare diferenţă este cea de mentalitate. Pentru tinerii de astăzi majoritatea joburilor nu este o urgenţă, ci o alegere, ei nu vor să desfăşoare nişte activităţi doar pentru a putea plăti niște facturi, ci îşi doresc să se formeze într-un mediu profesionist, în care doresc să se implice şi văd un viitor.”


Planurile anului 2021, pentru Lucreţiu Tudor, se arată pline de provocări.

„Schimbările de carieră nu se fac ușor. Cer timp de reflecție și o mare determinare pentru a face o alegere conștientă. În cazul meu, a fost o provocare care a necesitat o ajustare de strategie, administrația publică fiind un domeniu vast cu responsabilități uriașe. Mi-am reformulat cu celeritate în primul rând prioritățile pe termen lung: cum îmi pot folosi abilitățile, cunoștințele pentru a ajuta în activitatea administrativă și cum mă poate ajuta acest job să mă dezvolt personal. Planurile mele sunt legate strâns de ceea ce-şi doresc piteştenii şi de a adapta aparatul administrativ al primăriei la nevoile cetăţeanului şi la realităţile anului 2021, bineînţeles în condiţii de transparenţă şi eficienţă administrativă.”