ABAAV Argeș, în alertă pâna la trecerea codului portocaliu!

Astăzi, între orele 15.00 - 16.00, la barajul Râușor pe râul Râul Târgului s-au înregistrat precipitații abundente, totalizând 85 l/mp. Acumulare Râușor permite preluarea cantităților de apă fără probleme exploatarea făcându-se în siguranță. La Stația hidrometrică Voina, amonte de barajul Râușor s-au înregistrat 8.8 l/mp.


Pe malul stâng al lacului de acumulare, pe torentul Terciu s-a produs o viitură ce se descarcă în lacul de acumulare Râușor. Precipitațiile abundente înregistrate și viitura de pe pârâul Terciu au determinat apariția unei alunecări de teren, care a blocat drumul județean de pe malul stâng al acumulării. Un autoturism a fost surprins de viitură fiind blocat pe DJ.
La fața locului intervin reprezentanții IJSU Argeș și ai primariei Lerești pentru deblocarea carosabilului. Personalul barajul Râușor, angajați ai ABA Argeș-Vedea, efectuează o inspecție vizuală a taluzului mal stâng al acumulării, în zona de descărcare a pr. Terciu, cu scopul evaluării unor posibile riscurilor în zonă.


Personalul de tură al ABAAV Argeș și al Dispeceratului rămân sub alertă, pâna la trecerea codului portocaliu.

”Atenționăm turiștii aflați în zona de nord a județului Argeș să se informeze asupra condițiilor de drum, având în vedere că în zonă este cod portocaliu de fenomene hidrologice periculoase.
În funcție de evoluția fenomenelor vom reveni cu o nouă informare.”